Positieve beslissing - verblijfsvergunning

​U hebt een brief van de IND gekregen met een positieve beslissing op uw aanvraag. Dit betekent dat uw partner een verblijfsvergunning 'verblijf bij partner' krijgt. U en uw partner moeten nu wat zaken gaan regelen.

​Naar Nederland reizen

Is uw partner nog in het buitenland? Dan kan uw partner nu naar Nederland reizen.

Reist uw partner via een ander land? Controleer dan of uw partner voor dat land een visum nodig heeft.

Biometrie laten afnemen

Voor het maken van de verblijfsvergunning heeft de IND een foto, vingerafdrukken en een handtekening nodig van uw partner. Maak online een afspraak voor het afnemen van biometrie bij een IND-loket.

Verblijfsvergunning ophalen

U krijgt een brief als de verblijfsvergunning van uw partner klaar ligt. Dit is meestal 2 weken nadat uw partner biometrie heeft afgegeven.

Afspraak maken bij het loket waar de verblijfsvergunning klaar ligt

Maak altijd eerst online een afspraak voor het ophalen van de verblijfsvergunning. In de brief staat bij welk IND-loket de verblijfsvergunning klaar ligt. Uw partner moet de verblijfsvergunning zelf ophalen.

Controleer bij het IND-loket of de informatie op de verblijfsvergunning juist is

Klopt er iets niet? Zeg dit dan meteen tegen de IND-medewerker. Die verbetert de informatie en laat een nieuwe verblijfsvergunning maken. Dit kost u geen geld.

De verblijfsvergunning van uw partner is 5 jaar geldig

Hebt u (de referent) zelf een verblijfsvergunning? Dan is de verblijfsvergunning van uw partner geldig tot de einddatum van uw vergunning.

Inschrijven bij de gemeente

Uw partner moet zich inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit doet uw partner bij de gemeente. Maak zelf een afspraak met uw gemeente voor de inschrijving in de BRP. Uw partner krijgt dan ook een burgerservicenummer (BSN).

De gemeente vraagt bij de inschrijving om een gelegaliseerde en vertaalde geboorteakte. Laat uw partner deze daarom meenemen als hij naar Nederland reist.

Tbc-onderzoek laten doen

Heeft uw partner bij de aanvraag verklaard dat hij meewerkt aan een tbc-onderzoek? Uw partner moet zich laten onderzoeken binnen 3 maanden nadat hij de vergunning kreeg. Doet hij dit niet? Dan kan de IND de vergunning intrekken.

Maak een afspraak bij de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD)

Dit kan in uw woonplaats. Neem de bijlage Verwijzingsformulier tbc-onderzoek mee naar de afspraak bij de GGD. Vul zelf de persoonsgegevens van uw partner in. De rest van het formulier wordt ingevuld door de medewerker van de GGD.

Vragen over het tbc-onderzoek?

Kijk voor meer informatie over het onderzoek, de kosten, en het maken van de afspraak op www.ggd.nl.