Als EU-langdurig ingezetene naar Nederland komen

Laatste update: 25 januari 2024

U hebt een verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene van een ander EU-land en u wilt in Nederland wonen. U moet dan een Nederlandse verblijfsvergunning aanvragen.

Hebt u al 5 jaar of langer een verblijfsvergunning in Nederland? En wilt u de Nederlandse verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene? Ga dan naar de pagina Verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene.

Hebt u al 5 jaar of langer een verblijfsvergunning in Nederland? En wilt u de Nederlandse verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene? Ga dan naar de pagina Verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene.

Wat is een verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene?

De verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene is een onbepaalde tijd verblijfsvergunning van de Europese Unie (EU). Met deze verblijfsvergunning verhuist u makkelijker naar een ander EU-land. Niet alle EU-landen hebben een verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene. Controleer of u een verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene in een ander EU-land hebt.

Voordelen als EU-langdurig ingezetene

Hebt u een verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene in een ander EU-land? Dan kunt u makkelijker een Nederlandse verblijfsvergunning aanvragen. U hebt de volgende voordelen:

Nederlandse verblijfsvergunning aanvragen

U hebt geen machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig om naar Nederland te reizen. Om in Nederland te wonen, hebt u wel een Nederlandse verblijfsvergunning nodig. U vraagt een verblijfsvergunning regulier voor bepaalde tijd aan. Deze verblijfsvergunning heeft altijd een verblijfsdoel. Het verblijfsdoel is de reden waarom u naar Nederland komt. Bijvoorbeeld om te werken, studeren of om bij uw partner te wonen.

Elk verblijfsdoel heeft andere voorwaarden. Lees op de pagina van de verblijfsvergunning wat de voorwaarden zijn.

Aanvraagformulieren

Schriftelijke formulieren

Download het formulier. Vul het formulier in en verstuur het per post.
 

U bent in Nederland en vraagt zelf een verblijfsvergunning aan:

U bent referent en vraagt de verblijfsvergunning aan:

 

Your Europe