Werken bij de IND is werken aan de wereld

Van een vluchteling die niet veilig is in eigen land tot een ingenieur die zijn kennis in Nederland in de praktijk komt brengen: als IND’er help je iedere dag mensen die voor grote levensgebeurtenissen staan.

 

Wat kom jij betekenen?

Wij hebben bijvoorbeeld functies als IT’er, beslismedewerker of jurist.  Omdat we zo’n belangrijke rol spelen in veel levens, is het belangrijk dat we betrouwbaar, rechtvaardig en professioneel zijn. En mensgericht, vanzelfsprekend. Dit zijn dus ook de waarden die we zoeken in onze nieuwe collega’s.

Baan met impact

Met elkaar zetten we ons in voor mensen die van over de hele wereld naar Nederland komen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Sollicitatieproces

Heb je een vacature gevonden die bij jou past en ben je benieuwd hoe de sollicitatieprocedure in zijn werk gaat?

Groeien in jouw wereldbaan

De IND is een grote werkgever die volop keuzes en kansen biedt om je jezelf te ontwikkelen zodat jij kan groeien in jouw wereldbaan.

Student of onderzoeker

Jouw carrière kan beginnen bij de IND. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden, hier vind je alle informatie.

Deze vacatures staan altijd open

ICT’er

Bij de IND ben je niet zomaar een ICT’er. Je bent hier een specialist die werkt voor heel Nederland. Sterker nog: de wereld. Dat doe je door ons te helpen bij moderne oplossingen en een datagedreven dienstverlening. Bijvoorbeeld voor mensen die hier asiel aanvragen. Of mensen die hier als expat of student willen komen.

Procesvertegenwoordiger

Voor welke vreemdelingen is er een toekomst in Nederland? En wie moet terug naar het land van herkomst? Als een aanvrager een beslissing over zijn verblijf aanvecht, dan vertegenwoordig jij het standpunt van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en van de minister van Buitenlandse Zaken.

Medewerker horen en beslissen

Migratie gaat om mensen. Mensen die bescherming vragen, willen komen studeren of hun kennis aanbieden. Maar ook mensen die in Nederland willen werken, bij hun familie willen zijn of Nederlander willen worden. Zulke migratievraagstukken vragen om weloverwogen beslissingen. Wil jij daar iets in betekenen?

Verhalen van je toekomstige collega’s

Verhaal van Carla: mijn werk is een grijs gebied waarin ik zwart-wit beslissingen moet nemen

Een vreemdeling die in Nederland asiel aanvraagt, kan tijdens verschillende gehoren zijn of haar verhaal doen. Eén van de hoor- en beslismedewerkers aan de overkant van de tafel is Carla, senior medewerker bij de IND. ’Ik sta er elke dag bij stil hoeveel impact mijn beslissingen hebben op de levens van de aanvragers. Daarom is het belangrijk dat elk besluit heel zorgvuldig wordt genomen.’

Hoe beter de systemen, hoe sneller mensen weten waar zij aan toe zijn

Ze is misschien geen techneut, maar wél technisch. Jeanet is scrum-master bij de IND. Aan haar de taak om samen met haar teams IT-systemen van de IND te verbeteren. ’Hoe beter onze systemen werken, hoe sneller aanvragers zekerheid hebben of ze in Nederland kunnen blijven. Daar doe ik het voor.’

Ik voel voldoening als ik alle voors en tegens zorgvuldig heb afgewogen

Serdar is procesvertegenwoordiger bij de IND. Iedere week staat hij in de rechtbank om afwijzingen van de IND te bepleiten. ’Ik ben me ervan bewust dat dit vervelend en ingrijpend is voor de betrokken aanvragers. Maar vanuit maatschappelijk oogpunt kan het wél een goede keuze zijn. De wetenschap dat ik met zorgvuldige beslissingen een steentje bijdraag aan het hogere belang, voelt goed.’