Werken bij de IND is werken aan de wereld

Van een vluchteling die niet veilig is in eigen land tot een ingenieur die zijn kennis in Nederland in de praktijk komt brengen: als IND’er help je iedere dag mensen die voor grote levensgebeurtenissen staan.

Deze mensen hebben ons nodig. En wij jou.
Bijvoorbeeld als IT’er, beslismedewerker of jurist.  Omdat we zo’n belangrijke rol spelen in veel levens, is het belangrijk dat we betrouwbaar, rechtvaardig en professioneel zijn. En mensgericht, vanzelfsprekend. Dit zijn dus ook de waarden die we zoeken in onze nieuwe collega’s.

Wat kom jij betekenen?

Bekijk hier onze vacatures chevron-right

 

Dit willen wij voor jou betekenen

 • Maatschappelijk
  belang

 • Een baan waarmee je verschil maakt voor veel mensen
 • Een werkplek met diversiteit op nummer 1
 • De kans om bij te dragen aan een nóg betere IND
 • Inhoudelijke
  uitdagingen

 • Afwisselend werk en een uitdagende omgeving
 • Werk waarbij politieke thema’s nauw betrokken zijn, je zit dicht op wat er in de wereld gebeurt
 • Persoonlijke
  ontwikkeling

 • Ruimte en budget om jezelf volop te ontwikkelen
 • Interne opleidingen via de IND Academie (en een persoonlijk opleidingsbudget)
 • Interessante mogelijkheden om je loopbaan continu te sturen in richtingen die aansluiten bij jouw aanleg en voorkeur
 • Aantrekkelijke
  arbeidsvoorwaarden

 • Een goede balans tussen werk en privé
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij een stabiele werkgever
 • Hybride werken met een gezonde balans tussen kantoor en thuis
   

Verhalen van je toekomstige collega’s

Verhaal van Carla: mijn werk is een grijs gebied waarin ik zwart-wit beslissingen moet nemen

Een vreemdeling die in Nederland asiel aanvraagt, kan tijdens verschillende gehoren zijn of haar verhaal doen. Eén van de hoor- en beslismedewerkers aan de overkant van de tafel is Carla, senior medewerker bij de IND. ’Ik sta er elke dag bij stil hoeveel impact mijn beslissingen hebben op de levens van de aanvragers. Daarom is het belangrijk dat elk besluit heel zorgvuldig wordt genomen.’

Hoe beter de systemen, hoe sneller mensen weten waar zij aan toe zijn

Ze is misschien geen techneut, maar wél technisch. Jeanet is scrum-master bij de IND. Aan haar de taak om samen met haar teams IT-systemen van de IND te verbeteren. ’Hoe beter onze systemen werken, hoe sneller aanvragers zekerheid hebben of ze in Nederland kunnen blijven. Daar doe ik het voor.’

Ik voel voldoening als ik alle voors en tegens zorgvuldig heb afgewogen

Serdar is procesvertegenwoordiger bij de IND. Iedere week staat hij in de rechtbank om afwijzingen van de IND te bepleiten. ’Ik ben me ervan bewust dat dit vervelend en ingrijpend is voor de betrokken aanvragers. Maar vanuit maatschappelijk oogpunt kan het wél een goede keuze zijn. De wetenschap dat ik met zorgvuldige beslissingen een steentje bijdraag aan het hogere belang, voelt goed.’

Bekijk onze laatste vacatures

Medewerker Horen en Beslissen Schiphol

In een typische week zie je als hoor- en beslismedewerker de halve wereld aan je voorbijkomen, van Syrië tot Colombia en van Oekraïne tot Libië. Al die verschillende achtergronden en culturen zorgen ervoor dat het werk blijft boeien, geen dag is hetzelfde. Deze functie vraagt een open blik en gezonde dosis nieuwsgierigheid naar de wereld waarin wij leven. Spreekt dit jou aan?

Test Engineer

De IND heeft flink aantal eigen scrumteams die verantwoordelijk zijn voor het opleveren van wensen, changes en bugfixes voor verschillende systemen en ketenkoppelingen. Daarbij vorm jij als tester een belangrijk onderdeel van de softwareontwikkeling en ben je de spil om de uiteindelijke kwaliteit van de releases hoog te houden.

Coördinator Risicomanagement

De IND wil een risicobewuste organisatie zijn, waarbij managers op alle niveaus binnen de organisatie verantwoordelijk zijn voor het identificeren van risico’s en deze op een passende manier kunnen beheersen binnen hun eigen werkgebied. Jij als risicomanagementcoördinator zorgt ervoor dat de managers dit kunnen doen door het vormgeven, uitvoeren en onderhouden van het risicomanagementbeleid en het proces.

Deze vacatures staan altijd open

ICT’er

Bij de IND ben je niet zomaar een ICT’er. Je bent hier een specialist die werkt voor heel Nederland. Sterker nog: de wereld. Dat doe je door ons te helpen bij moderne oplossingen en een datagedreven dienstverlening. Bijvoorbeeld voor mensen die hier asiel aanvragen. Of mensen die hier als expat of student willen komen.

Procesvertegenwoordiger

Voor welke vreemdelingen is er een toekomst in Nederland? En wie moet terug naar het land van herkomst? Als een aanvrager een beslissing over zijn verblijf aanvecht, dan vertegenwoordig jij het standpunt van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en van de minister van Buitenlandse Zaken.

Medewerker horen en beslissen

Migratie gaat om mensen. Mensen die bescherming vragen, willen komen studeren of hun kennis aanbieden. Maar ook mensen die in Nederland willen werken, bij hun familie willen zijn of Nederlander willen worden. Zulke migratievraagstukken vragen om weloverwogen beslissingen. Wil jij daar iets in betekenen?