error

Tussen vrijdag 9 juni 20.00 uur en zondag 11 juni 14.00 uur zijn Mijn IND, Portaal Zakelijk, Advocatenportaal en de online-aanvraagformulieren niet (altijd) beschikbaar. Dit komt omdat we aan onze website werken.

close

Werken bij de IND is werken aan de wereld

Van een vluchteling die niet veilig is in eigen land tot een ingenieur die zijn kennis in Nederland in de praktijk komt brengen: als IND’er help je iedere dag mensen die voor grote levensgebeurtenissen staan.

Deze mensen hebben ons nodig. En wij jou.
Bijvoorbeeld als IT’er, beslismedewerker of jurist.  Omdat we zo’n belangrijke rol spelen in veel levens, is het belangrijk dat we betrouwbaar, rechtvaardig en professioneel zijn. En mensgericht, vanzelfsprekend. Dit zijn dus ook de waarden die we zoeken in onze nieuwe collega’s.

Wat kom jij betekenen?

Bekijk hier onze vacatures chevron-right

 

Dit willen wij voor jou betekenen

 • Maatschappelijk
  belang

 • Een baan waarmee je verschil maakt voor veel mensen
 • Een werkplek met diversiteit op nummer 1
 • De kans om bij te dragen aan een nóg betere IND
 • Inhoudelijke
  uitdagingen

 • Afwisselend werk en een uitdagende omgeving
 • Werk waarbij politieke thema’s nauw betrokken zijn, je zit dicht op wat er in de wereld gebeurt
 • Persoonlijke
  ontwikkeling

 • Ruimte en budget om jezelf volop te ontwikkelen
 • Interne opleidingen via de IND Academie (en een persoonlijk opleidingsbudget)
 • Interessante mogelijkheden om je loopbaan continu te sturen in richtingen die aansluiten bij jouw aanleg en voorkeur
 • Aantrekkelijke
  arbeidsvoorwaarden

 • Een goede balans tussen werk en privé
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij een stabiele werkgever
 • Hybride werken met een gezonde balans tussen kantoor en thuis
   

Verhalen van je toekomstige collega’s

Verhaal van Carla: mijn werk is een grijs gebied waarin ik zwart-wit beslissingen moet nemen

Een vreemdeling die in Nederland asiel aanvraagt, kan tijdens verschillende gehoren zijn of haar verhaal doen. Eén van de hoor- en beslismedewerkers aan de overkant van de tafel is Carla, senior medewerker bij de IND. ’Ik sta er elke dag bij stil hoeveel impact mijn beslissingen hebben op de levens van de aanvragers. Daarom is het belangrijk dat elk besluit heel zorgvuldig wordt genomen.’

Hoe beter de systemen, hoe sneller mensen weten waar zij aan toe zijn

Ze is misschien geen techneut, maar wél technisch. Jeanet is scrum-master bij de IND. Aan haar de taak om samen met haar teams IT-systemen van de IND te verbeteren. ’Hoe beter onze systemen werken, hoe sneller aanvragers zekerheid hebben of ze in Nederland kunnen blijven. Daar doe ik het voor.’

Ik voel voldoening als ik alle voors en tegens zorgvuldig heb afgewogen

Serdar is procesvertegenwoordiger bij de IND. Iedere week staat hij in de rechtbank om afwijzingen van de IND te bepleiten. ’Ik ben me ervan bewust dat dit vervelend en ingrijpend is voor de betrokken aanvragers. Maar vanuit maatschappelijk oogpunt kan het wél een goede keuze zijn. De wetenschap dat ik met zorgvuldige beslissingen een steentje bijdraag aan het hogere belang, voelt goed.’

Bekijk onze laatste vacatures

Social media coördinator

Vind je het leuk om met jouw team te werken aan het professionaliseren van de corporate social kanalen van de IND? Hou je van content die aansluit bij de vragen over ons werk, die leven in de maatschappij? Zoek je de veelzijdigheid van strategie, adviseren en maken? Dan zoeken wij jou!

CIO-Adviseur

Jij speelt een belangrijke rol op het gebied van informatievoorziening bij de directie Informatievoorziening (IV). Hier ben je nauw betrokken bij de strategie, het beleid en adviezen. Jij zorgt voor de uitwerking van IT-gerelateerde projecten en de informatievoorziening over migratie. Met jouw collega’s stel je besluitwaardige adviezen op voor de CIO, directie en IND. Hoe groot de kans van slagen is, weet jij als geen ander en je maakt hier een realistische inschatting van.

Senior Communicatie

Als Senior Communicatieadviseur houd ik mij bezig met alle verandercommunicatie projecten met name op het gebied van ICT voor de IND. Ik ben verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van een effectieve communicatieaanpak binnen een complex stakeholderveld.

Deze vacatures staan altijd open

ICT’er

Bij de IND ben je niet zomaar een ICT’er. Je bent hier een specialist die werkt voor heel Nederland. Sterker nog: de wereld. Dat doe je door ons te helpen bij moderne oplossingen en een datagedreven dienstverlening. Bijvoorbeeld voor mensen die hier asiel aanvragen. Of mensen die hier als expat of student willen komen.

Procesvertegenwoordiger

Voor welke vreemdelingen is er een toekomst in Nederland? En wie moet terug naar het land van herkomst? Als een aanvrager een beslissing over zijn verblijf aanvecht, dan vertegenwoordig jij het standpunt van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en van de minister van Buitenlandse Zaken.

Medewerker horen en beslissen

Migratie gaat om mensen. Mensen die bescherming vragen, willen komen studeren of hun kennis aanbieden. Maar ook mensen die in Nederland willen werken, bij hun familie willen zijn of Nederlander willen worden. Zulke migratievraagstukken vragen om weloverwogen beslissingen. Wil jij daar iets in betekenen?