error

Door een storing is de IND telefonisch niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

close

Procesvertegenwoordiger

Voor welke vreemdelingen is er een toekomst in Nederland? En wie moet terug naar het land van herkomst? Als een aanvrager een beslissing over zijn verblijf aanvecht, dan vertegenwoordig jij het standpunt van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en van de minister van Buitenlandse Zaken bij de rechtbank en bij de Raad van State. Ben jij de professional die zich staande houdt in stressgevoelige zaken? Dan hopen we dat je iets komt betekenen als procesvertegenwoordiger bij de IND.

Iets over de functie van procesvertegenwoordiger

Als procesvertegenwoordiger verdedig je – schriftelijk en mondeling – het standpunt van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en van de minister van Buitenlandse Zaken bij de Vreemdelingenkamer van de rechtbanken en in hoger beroep bij de Raad van State. Dat werk is afwisselend, betekenisvol en uitdagend. Omdat het vreemdelingenrecht altijd in ontwikkeling is, raak je nooit uitgeleerd.

Op dit moment hebben we vacatures op locatie:

Zwolle

Den Haag

Den Bosch

 

Procesvertegenwoordiger

 

We zijn trots op het werk dat we doen en wat we daarmee betekenen voor Nederland. Bijna iedereen heeft een mening over migratie en het vreemdelingenbeleid. Maatschappij, politiek en media. Het werk van de procesvertegenwoordiger ligt dan ook onder een vergrootglas. Daar moet je mee om kunnen gaan.

 

Wat echt onderscheidend is in de functie, is dat je heel snel leert om in schrijf- en pleitwerk de argumenten van de advocaat van de vreemdeling te weerleggen door je te concentreren op datgene wat er tussen partijen echt in geschil is. Als je dat eenmaal kunt, dan ben je goed voorbereid om stappen in de richting van het openbaar ministerie of de rechtspraak (RIO) te zetten. Als procesvertegenwoordiger procedeer je meer dan bij menig advocatenkantoor!
Het is dus heel interessant werk om langere tijd te doen, maar het is ook de ideale opstapfunctie voor een vervolg van je loopbaan.

Werving in 2023

Migratie gaat om mensen. Mensen vragen asiel, willen hier studeren, bieden hier hun kennis aan, willen hier werken, of willen gewoon Nederlander worden. Dit brengt veelzijdige juridische vraagstukken met zich mee die een uiterst zorgvuldige behandeling verdienen. Help jij ons land om die te nemen? Wij zoeken doortastende professionals die zich thuis voelen in het vreemdelingenrecht en belangen goed tegen elkaar kunnen afwegen. We zoeken bij de IND meerdere Procesvertegenwoordigers. De vacature zullen we gedurende het gehele jaar regelmatig openstellen. Hieronder vind je de planning voor 2023. Mochten er veel reacties binnenkomen, is het mogelijk dat de vacature eerder sluit. Advies is om vroeg te reageren of om het een maand later weer te proberen.

Tijdschema werving 2023 

2023 Deadline solliciteren Selectiegesprek Assessment Arbeids-
voorwaarden-
gesprek
September Vrijdag 1 september Dinsdag 12 september Maandag 18 september Week 38 of 39
Oktober Vrijdag 6 oktober Dinsdag 17 oktober Maandag 23 oktober Week 43 of 44
November Vrijdag 3 november Dinsdag 14 november Maandag 20 november Week 47 of 48
December Vrijdag 1 december Dinsdag 12 december Maandag 18 december Week 1 of 2 2024

Baan als procesvertegenwoordiger, inclusief opleiding

Om te starten als procesvertegenwoordiger heb je een academisch werk- en denkniveau nodig, en een afgeronde juridische opleiding. Ben je aangenomen? Dan begin je eerst met een intern opleidingstraject. In deze periode krijg je volop begeleiding en kom je alles te weten over het vreemdelingenrecht. Afhankelijk van je wensen en talenten kun je jezelf altijd nog verder bijscholen bij de IND. We ondersteunen je graag bij je persoonlijke ontwikkeling, want we hopen op een goede en langdurige werkrelatie.

Lees het interview met procesvertegenwoordiger Serdar

Informatie en solliciteren

Wil je meer informatie? Of solliciteren? Neem dan gerust contact met ons op!