Ben jij student of onderzoeker?

Ben jij student en op zoek naar een stageplek of begeleiding bij je afstudeeropdracht? Misschien kunnen wij je helpen. Je leest er meer over op deze pagina.

Onderzoek

Een blik van buitenaf is vaak waardevol. Daarom staat de IND open voor het begeleiden van studenten bij hun afstudeeronderzoek. 

Voor wie?

Het onderzoek moet aansluiten bij het werkveld van de IND. Onderzoek moet van voldoende wetenschappelijk niveau zijn. Dit betekent dat we alleen universitaire masterstudenten begeleiden. 

Interesse in begeleid onderzoek doen?

Ben jij onderzoeker of als universitair masterstudent bezig met je eindscriptie? En wil je begeleiding van ons bij je afstudeeronderzoek? Vul dan het formulier Aanvraag medewerking studie in. En mail het naar INDOA@ind.nl. Wij kijken dan of we aan je verzoek kunnen voldoen. 

Stage

Met een stage doe je praktijkervaring op die aansluit bij je opleiding. Bij de IND kun je een meeloopstage doen om je te ontwikkelen tijdens je opleiding. Maar je kunt bij ons ook je bachelor of master afronden met een afstudeerstage. Zo investeer je in jezelf. En misschien wel in een traineeship of baan bij de IND, na jouw stage.

Voor wie?

Wij bieden stages van MBO tot WO. En voor alle studierichtingen. Je kunt in allerlei vakgebieden stagelopen: financiën, HR, bedrijfsvoering, ICT en juridisch. Of op één van onze specialistische afdelingen. Samen met je stagebegeleider bepaal je hoe je jouw stage invult. Je kunt een eigen stageopdracht kiezen. 

Interesse in een IND-stage?

Wil je meer weten over de stagemogelijkheden bij de IND? Neem dan contact op met stage.ind@ind.nl. Geef daarbij aan op welke locatie en bij welk organisatieonderdeel je stage wilt lopen. En stuur jouw cv mee. Wij nemen dan binnen 10 werkdagen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Goed om vooraf te weten

De werkdruk bij de IND is hoog. En het nemen van beslissingen over verblijfaanvragen en naturalisatieverzoeken gaat vóór. Dit betekent dat we niet altijd ‘ja’ kunnen zeggen tegen aanvragen voor begeleiding bij onderzoeksopdrachten of aanvraag voor een stage.

Meer informatie?

Wil je eerst meer lezen over de IND? Kijk op de pagina 'Onze organisatie'.