Afspraak aanmelding nareizigers Zevenaar

Laatste update: 3 augustus 2022

​U (referent) hebt een verblijfsvergunning asiel in Nederland. Uw gezinslid (nareiziger) mag voor gezinshereniging naar Nederland komen. Nareizigers moeten zich na aankomst in Nederland op afspraak aanmelden in Zevenaar. Lees wanneer u een afspraak in Zevenaar maakt voor uw gezinslid. 

  • Op deze pagina maakt u een afspraak voor aanmelding van uw nareizende gezinsleden in Zevenaar. Bent u geen referent van een nareiziger? Maak dan geen afspraak op deze pagina. De IND annuleert verkeerd gemaakte afspraken. Ga voor het maken van een afspraak naar Afspraak maken met de IND

Aanmelding nareizigers in  Zevenaar

Uw gezinslid (nareiziger) moet zich op afspraak melden in Zevenaar als u (referent) voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U woont in een woning;
  • Uw woning is door de gemeente goedgekeurd om al uw gezinsleden in te laten wonen.

Aanmelding in Zevenaar kan van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 15:00 uur. Het adres van de IND Zevenaar is:

Ringbaan-Zuid 2A,
6905 DB Zevenaar.

U meldt zich bij het E-gebouw Aanmeld Nareis. U kunt niet overnachten in Zevenaar.

Wanneer aanmelding in Ter Apel

Woont u nog in een opvanglocatie van het COA? Of is uw woning niet geschikt om al uw gezinsleden in te laten wonen? Dan meldt uw gezinslid zich in Ter Apel aan. Dit moet binnen 3 dagen na aankomst in Nederland. Aanmelding in Ter Apel kan op ieder moment en zonder afspraak. Het adres van de IND Ter Apel is:

Ter Apelervenen 3,
9561 MC Ter Apel.

Wilt u weten wat er gebeurt bij aanmelding in Zevenaar of Ter Apel? Lees de informatie bij stap 8 Verblijfsvergunning ophalen op onze pagina over de procedure voor nareizigers.

Online afspraak

Een online afspraak is gratis. Belangrijk bij het maken van een afspraak:

  • Maak pas een online afspraak na boeking van de (vlieg)reis van de nareizigers naar Nederland.
  • Maak een afspraak voor alle gezinsleden die zich moeten melden in Zevenaar.
  • Vul de v-nummers en de voor- en achternamen van uw gezinsleden in.
  • Vul uw e-mailadres in. Dit kan ook het e-mailadres van uw begeleider van VWN zijn.
  • U krijgt van de IND een bevestiging via e-mail als u de afspraak hebt gemaakt.  
  • De IND controleert uw afspraak.

De afspraak is alleen bedoeld voor aanmelding van uw nareizende gezinsleden in Zevenaar. En niet om een verblijfsdocument op te halen of voor een andere reden. 

Maak online afspraak

Afspraak annuleren

Kan de gemaakte afspraak in Zevenaar niet doorgaan? Bijvoorbeeld omdat uw gezinslid (nareiziger) later dan gepland aankomt in Nederland? Annuleer dan de afspraak via de link in de e-mail waarin uw afspraak wordt bevestigd.

Ook de IND kan een gemaakte afspraak annuleren. Dit is bijvoorbeeld zo als uw gezinslid zich toch in Ter Apel moet aanmelden. Of als u geen referent of nareiziger bent en op deze pagina toch een afspraak hebt gemaakt.

Nieuwe afspraak Zevenaar

Hebt u een gemaakte afspraak geannuleerd? Zodra dat kan, maakt u een nieuwe online afspraak voor uw gezinslid (nareiziger).  Tot de dag van de nieuwe afspraak woont uw gezinslid bij u in huis. 

Zie ook