Stage lopen bij de IND

De IND – een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid – is verantwoordelijk voor de uitvoering van het vreemdelingenbeleid in Nederland. Dat houdt in dat de IND alle aanvragen beoordeelt van vreemdelingen die in Nederland willen verblijven of Nederlander willen worden. Onze beslissingen hebben grote impact op het persoonlijk leven van mensen. Daarom is het belangrijk dat we onze taken zorgvuldig uitvoeren. Want ons werk doet er toe.

Meer weten over de IND? Klik op de pagina 'Wat doet de IND'.

Ontwikkel jezelf

Met een stage doe je praktijkervaring op dat aansluit bij je opleiding. Bij de IND kun je je ontwikkelen in een meeloopstage, maar ook je bachelor of master afronden met een afstudeerstage. Zo investeer je in jezelf en misschien wel in een traineeship of baan bij IND na afloop van jouw stage.

Een stage die er toe doet 

Meewerken aan de uitdaging waar IND staat? En volop bezig in de actualiteit? Dit doe je als stagiair. Midden in de politiek: van kinderpardon tot Brexit. De werkzaamheden van IND hebben grote impact op het leven van mensen.
Sandra liep stage bij de IND: 'Migratie is een hot topic'. Sandra is stagiaire bij het Informatie en Analysecentrum van de IND. Daar werkte ze mee aan een onderzoek naar de behoefte aan arbeidsmigratie van derdelanders in Nederland. 

Sandra

Voor wie?

Wij bieden stages van  ruimte van MBO tot WO. En alle studierichtingen. Je kan in allerlei vakgebieden stage lopen. Finance, HR, bedrijfsvoering, ICT en juridisch, of juist op één van onze specialistische afdelingen.

Samen met je stagebegeleider bepaal je jouw stage: je eigen stage-opdracht of werk je mee aan een van andere uitdagingen waar IND voor staat.

Hoe ziet jouw stage eruit?

Je begint met een uitgebreid introductieprogramma  Daarna word je tijdens je stage  begeleid door jouw stagebegeleider die ook  jouw eerste aanspreekpunt is. Kortom leren en werken in een informele uitdagende setting met volop verantwoordelijkheden. En natuurlijk een goede stagevergoeding.

Interesse in een stage bij de IND?

Wil je meer weten over de stagemogelijkheden bij de IND? Neem contact op met stage.ind@ind.nl . Geef daarbij aan  op welke locatie en bij welk organisatie onderdeel je stage wilt lopen. Ook ontvangen we graag jouw cv.

Na ontvangst van jouw stageverzoek nemen wij binnen 10 werkdagen contact met je op voor een passende stageplek.

Carrière mogelijkheden bij het Rijk


 Meer informatie

Ben jij ICT-student? Voor februari 2022 zijn er géén stageplaatsen meer beschikbaar.

Rond maart / april verschijnen hier de stageopdrachten voor de stages van september 2022.

Meer weten over een ICT stage? Lees het verhaal van Karan