• Home
  • Grensarbeiders na Brexit

Grensarbeiders na Brexit

U bent (familielid van een) VK-onderdaan, woont in het Verenigd Koninkrijk (VK) en werkt in Nederland. De IND ziet u als grensarbeider. U leest hier wat Brexit voor u betekent.

Als u als (familielid van een) VK-onderdaan werkt in Nederland en buiten het VK en Nederland woont dan geldt voor u de algemene informatie over werken als grensarbeider in Nederland.

U kunt blijven werken als grensarbeider tot en met 31 december 2020

Bent u vóór 31 december 2020 gestart als grensarbeider in Nederland? U kunt na 31 december 2020 als grensarbeider blijven werken. Er verandert voor u niets.

U wilt na 31 december 2020 starten als grensarbeider in Nederland

De EU en het VK onderhandelen na 31 januari 2020 (Brexit) over handelsafspraken in de toekomst. Deze onderhandelingen gaan ook over grensarbeid. Het hangt van deze onderhandelingen af of u na 31 december 2020 in Nederland kan starten als grensarbeider. Deze website wordt aangevuld als er meer informatie bekend is.

Burgerservicenummer

U mag alleen in Nederland werken als u een Burgerservicenummer (BSN) hebt. U krijgt een BSN als u zich bij de gemeente inschrijft in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI).