Nieuwsbrief Zakelijk

Lees hier het laatste nieuws voor erkende referenten 'arbeid'. We plaatsen elke 6 weken een nieuwe nieuwsbrief. Eerdere nieuwsbrieven staan in het archief onderaan deze pagina. Op dit moment is het niet mogelijk om de nieuwsbrief per e-mail te ontvangen.

Editie  20 september 2023

Twee locaties IND-loket ’s-Hertogenbosch sinds 19 september 2023

Komt uw werknemer een verblijfsdocument, verblijfsaantekening of terugkeervisum ophalen? Dan kan dit sinds 19 september bij ons nieuwe loket aan de Leeghwaterlaan 14 in ’s-Hertogenbosch (Den Bosch). Dat is vijf minuten lopen vanaf het IND-loket aan de Magistratenlaan 222. Er zijn nu dus twee IND-loket locaties in ’s-Hertogenbosch

Voor het afnemen van biometrie blijft uw werknemer welkom bij het IND-loket aan de Magistratenlaan 222. Dit kan alleen bij dit loket en alleen op afspraak. 

Loket bezoeken? Maak eerst online een afspraak

Stuur bewijs afronding studie mee met uw aanvraag

Vraagt u voor uw werknemer een wijziging van de verblijfsvergunning aan, van studie naar kennismigrant? Stuur dan een bewijs van afronding van de studie mee met uw aanvraag. Dit wordt vaak niet gedaan, waardoor wij u herstel verzuim moeten geven. Dit zorgt voor vertraging, omdat het dan langer duurt voor we op uw aanvraag kunnen beslissen. 

Losse verklaring over banden met bedrijven op sanctielijst niet nodig

Vanwege de Europese sancties tegen Rusland en Belarus, vraagt de IND al enige tijd aan alle erkende referenten arbeid om een verklaring in te vullen. Hierin geeft u aan of uw onderneming banden heeft met (Bela)Russische moederbedrijven. U hoeft geen losse verklaring als bijlage bij een aanvraag te voegen. U kunt dit verklaren in de aanvraagformulieren. Zorg dat u altijd een recent aanvraagformulier gebruikt. Losse verklaringen nemen we niet meer in behandeling.  

Aankondiging wijziging regelgeving Europese Blauwe Kaart (herhaling bericht uit nieuwsbrief 7 augustus)

Op 20 oktober 2021 is een herziene richtlijn aangenomen voor de Europese Blauwe Kaart. De wijzigingen ten opzichte van de oude richtlijn moeten nog in nationale regelgeving worden omgezet. Waarschijnlijk zullen de nieuwe regels eind 2023 gaan gelden. U krijgt voor die tijd meer informatie hierover, onder andere in deze nieuwsbrief.

Ketenservice gesloten op 28 september en 16 oktober in de ochtend

De Ketenservice is dit jaar op een aantal dagen gesloten tussen 9:00 en 13:00 uur. De komende periode gaat het om de volgende dagen:

  • donderdag 28 september
  • maandag 16 oktober

De wachttijden in de middag kunnen op deze dagen langer zijn dan normaal. Bel daarom liefst de volgende dag of later in de week. Dank voor uw medewerking.