De IND al 25 jaar uitvoerder van het vreemdelingenbeleid

​Dit jaar bestaat de IND 25 jaar. Daar gaan wij op diverse manieren en momenten aandacht aan besteden. Met jou, maar ook met onze stakeholders en klanten.  

​'Vijfentwintig jaar is relatief jong voor een organisatie, maar als je terugkijkt zie je dat er veel gebeurd is binnen de IND', vertelt hoofddirecteur Aly van Berckel. 'Er kwam een nieuwe Vreemdelingenwet, nieuwe computersystemen en we kregen meermaals te maken met pieken en dalen in ons werkaanbod. Maar wat in 25 jaar onveranderd is gebleken, is de betrokkenheid en professionaliteit van onze medewerkers. Samen geven we  uitvoering aan een belangrijke maatschappelijke opdracht. In een samenleving waarin migratie hoog op de agenda staat, blijven wij ook de komende 25 jaar zorgvuldig ons werk doen.'

Het werk dat wij doen blijft vaak onderbelicht
Aly van Berckel: 'De IND is een open, betrouwbare en vakkundige organisatie  met een brede en diepe deskundigheid. We staan midden in de maatschappij en hechten belang aan transparantie en dialoog. Daar willen wij meer over vertellen het komende jaar, want ik denk dat het werk dat wij doen vaak onderbelicht blijft.'

Het 25-jarig jubileum is een mooie kans om daar aandacht aan te besteden. Daarnaast bestaat ook het COA dit jaar 25 jaar en de DT&V 12,5 jaar.

(Foto: in 1997 bezoekt Koningin Beatrix de IND in Rijsbergen. Dit is onderdeel van de bezoeken die zij aflegt aan meerdere locaties. V.l.n.r.: Laila Hassouna-Jansen, Koningin Beatrix en Wim van Wijnen.)