error

Tussen vrijdag 9 juni 20.00 uur en zondag 11 juni 14.00 uur zijn Mijn IND, Portaal Zakelijk, Advocatenportaal en de online-aanvraagformulieren niet (altijd) beschikbaar. Dit komt omdat we aan onze website werken.

close

Afspraak sticker verblijfsaantekening

warning

Bent u gevlucht uit Oekraïne? De informatie op deze pagina is niet voor u bedoeld. Maak een afspraak om uw sticker of pasje op te halen. Ви біженець з України? Інформація на цій сторінці не призначена для вас. Будь ласка, запишіться на зустріч, щоб отримати свій стікер або картку.

close
Laatste update: 21 april 2023

Een verblijfsaantekening is een sticker die wordt geplakt in uw paspoort. Dit is een bewijs dat u in Nederland uw procedure mag afwachten. Op deze pagina maakt u een afspraak bij een IND-loket om een verblijfsaantekening aan te vragen.

Wanneer sticker verblijfsaantekening aanvragen

 U kunt alléén in de volgende situaties een online afspraak maken voor een verblijfsaantekening:

 • U hebt een verlenging van uw verblijfsvergunning aangevraagd. U hebt een brief gekregen dat de IND uw aanvraag heeft ontvangen. De vergunning die u nu hebt is verlopen en u hebt nog geen nieuw verblijfsdocument ontvangen.
 • U hebt een andere (wijziging van uw) verblijfsvergunning aangevraagd. U hebt een brief gekregen dat de IND uw aanvraag heeft ontvangen. De vergunning die u nu hebt is verlopen en u hebt nog geen nieuw verblijfsdocument ontvangen.
 • U hebt een eerste verblijfsvergunning zonder mvv aangevraagd. U hebt een brief gekregen dat de IND uw aanvraag heeft ontvangen. U hebt nog geen verblijfsdocument ontvangen.
 • U hebt een aanvraag ingediend voor verblijf bij een Nederlandse burger van de Unie (EU-toetsing). U hebt een brief gekregen dat de IND uw aanvraag heeft ontvangen.
 • U hebt een aanvraag ingediend voor verblijf bij uw minderjarige Nederlandse kind (Chavez). U hebt nog geen beslissing gekregen op uw aanvraag. De brief van de IND waarin staat dat u in Nederland mag wonen (en werken) is niet meer geldig (In de brief staat tot welke datum hij geldig is). Een werkgever of een organisatie van de overheid accepteert die (verlopen) brief niet als bewijs van rechtmatig verblijf.
 • U hebt een bezwaar of beroep open staan en u mag de beslissing hierop in Nederland afwachten.
 • U hebt een voorlopige voorziening aangevraagd en u mag de beslissing hierop in Nederland afwachten.
 • Uw huidige sticker verblijfsaantekening is binnenkort niet meer geldig. U hebt nog geen beslissing of nieuw verblijfsdocument ontvangen.
 • U verblijft in Nederland in het kader van intra EU-mobiliteit. U wilt een afspraak maken voor een verblijfsaantekening of om uw eerder ontvangen verblijfsaantekening ongeldig te laten maken.

Bellen om verblijfsaantekening aan te vragen

In de volgende situatie kunt u geen online afspraak maken, maar belt u met de IND om een afspraak te maken:

Wat moet u meenemen naar de afspraak?

 • Uw geldige paspoort (of ander reisdocument).
 • Uw afspraakcode. Deze krijgt u in de e-mail bevestiging als u online een afspraak maakt.
 • Uw huidige (verlopen) verblijfsdocument, óf
 • Het proces-verbaal van de politie na aangifte van verlies of diefstal (als uw verblijfsdocument is verloren of gestolen).

Verschijnen in persoon

U moet uw verblijfsaantekening zelf aanvragen bij het IND-loket. Kinderen jonger dan 18 jaar vragen samen met een ouder of wettelijk vertegenwoordiger hun verblijfsaantekening aan.

Afspraak maken bij IND-loket

Online afspraak

Ook belangrijk om te weten

Route

​​De IND heeft verschillende locaties in Nederland. Bekijk de routebeschrijvingen voor alle IND-loketten.

Limburg

​Inwoners van Limburg kunnen mogelijk een afspraak maken bij het Maastricht International Centre.

Afspraak annuleren

​Kunt u niet komen? Annuleer dan uw afspraak via de link in de mail waarin uw afspraak wordt bevestigd.
U kunt alleen de hele afspraak annuleren, niet voor maar 1 persoon. 

Afspraak verzetten niet mogelijk

Het is technisch niet mogelijk om uw afspraak te verzetten. Annuleer uw afspraak en maak een afspraak voor een andere datum.

Alles uitklappen Alles inklappen