• Home
 • Afspraak maken met de IND

Afspraak maken met de IND

​Wilt u een IND loket bezoeken? Dit kan alleen op afspraak. Op die manier weet u zeker wanneer u aan de beurt bent en hoeft u niet te wachten.

Drukte bij loketten

Het is nu heel druk bij onze loketten. Lukt het niet om een afspraak te maken op korte termijn? Probeer het op een later moment nog eens. Iedere dag komen er plaatsen vrij door afspraken die niet doorgaan. U kunt het beste zelf in de afsprakenplanner kijken. Hierin staan alle mogelijkheden voor afspraken. Onze medewerkers aan de telefoon kunnen geen andere afspraken maken dan u in de afsprakenplanner ziet.


 • Verblijfsdocument, registratiekaart of origineel document ophalen

  Ligt uw verblijfsdocument, registratiekaart of origineel document (zoals uw paspoort of geboorteakte) klaar bij een IND-loket? Dan krijgt u (of uw referent) bericht van de IND via de post of in Mijn IND. Nadat u bericht hebt ontvangen, kunt u zelf online een afspraak maken om uw document op te halen.

 • Biometrie (pasfoto, vingerafdrukken en handtekening)

  U hebt een brief van de IND gekregen waarin staat dat de IND uw pasfoto, handtekening en/of vingerafdrukken nodig heeft om uw verblijfsdocument te maken. U kunt hiervoor zelf online een afspraak maken bij een IND-loket.

 • Sticker verblijfsaantekening

  Een verblijfsaantekening is een sticker die wordt geplakt in uw paspoort. De sticker is een bewijs dat u in Nederland uw procedure mag afwachten. Hierop staat ook of u mag werken. U kunt hiervoor zelf online een afspraak maken bij een IND-loket.

 • Terugkeervisum

  Wilt u naar het buitenland reizen en hebt u tijdelijk geen geldige verblijfsvergunning? Dan hebt u soms een terugkeervisum nodig om weer naar Nederland te reizen. U kunt hiervoor zelf online een afspraak maken bij een IND-loket.