• Home
 • Afspraak maken met de IND

Afspraak maken met de IND

​Wilt u een IND loket bezoeken? Dit kan alleen op afspraak. Op die manier weet u zeker wanneer u aan de beurt bent en hoeft u niet te wachten.


 • Verblijfsdocument, registratiekaart of origineel document ophalen

  De IND stuurt u (of uw referent)  een brief als u uw verblijfsdocument, registratiekaart of originele document (zoals uw paspoort of geboorteakte) kunt ophalen. Nadat u de brief hebt ontvangen, kunt u hiervoor zelf online een afspraak maken.

 • Biometrie (pasfoto, vingerafdrukken en handtekening)

  U hebt een brief van de IND gekregen waarin staat dat de IND uw pasfoto, handtekening en/of vingerafdrukken nodig heeft om uw verblijfsdocument te maken. U kunt hiervoor zelf online een afspraak maken bij een IND-loket.

 • Sticker verblijfsaantekening

  Een verblijfsaantekening is een sticker die wordt geplakt in uw paspoort. De sticker is een bewijs dat u in Nederland uw procedure mag afwachten. Hierop staat ook of u mag werken. U kunt hiervoor zelf online een afspraak maken bij een IND-loket.

 • Terugkeervisum

  Wilt u naar het buitenland reizen en hebt u tijdelijk geen geldige verblijfsvergunning? Dan hebt u soms een terugkeervisum nodig om weer naar Nederland te reizen. U kunt hiervoor zelf online een afspraak maken bij een IND-loket. 

 • DNA-onderzoek

  U hebt gezinshereniging aangevraagd en moet met documenten aantonen dat er sprake is van een gezinsband. Wanneer die documenten niet voldoende zijn of buiten uw schuld ontbreken, kan de IND u een brief sturen waarin een DNA-onderzoek wordt aangeboden.
  Het is op dit moment helaas niet mogelijk om online of telefonisch een afspraak te maken voor een DNA-onderzoek. Zodra dit wel weer kan, leest u dit hier.