• Home
 • Afspraak maken met de IND

Afspraak maken met de IND

​Wilt u een IND loket bezoeken? Dit kan alleen op afspraak. Op die manier weet u zeker wanneer u aan de beurt bent en hoeft u niet te wachten.

 • Verblijfsdocument of origineel document ophalen

  De IND stuurt u (of uw referent)  een brief als u uw verblijfsdocument of originele document, zoals uw paspoort of geboorteakte, kunt ophalen. Nadat u de brief hebt ontvangen, kunt u hiervoor zelf online een afspraak maken.

 • Biometrie (pasfoto, vingerafdrukken en handtekening)

  Heeft de IND geen goede biometrische gegevens meer van u? Dan heeft de IND een nieuwe foto, handtekening en soms ook vingerafdrukken nodig om uw verblijfsdocument te maken. Deze biometrische gegevens worden afgenomen bij een IND-loket. U kunt hiervoor zelf online een afspraak maken bij een IND-loket

 • Sticker verblijfsaantekening

  Een verblijfsaantekening is een sticker die wordt geplakt in uw paspoort. De sticker is een bewijs dat u in Nederland uw procedure mag afwachten. Hierop staat ook of u mag werken. U kunt hiervoor zelf online een afspraak maken bij een IND-loket.

 • Terugkeervisum

  Wilt u naar het buitenland reizen en hebt u tijdelijk geen geldige verblijfsvergunning? Dan hebt u soms een terugkeervisum nodig om weer naar Nederland te reizen. U kunt hiervoor zelf online een afspraak maken bij een IND-loket. 

 • DNA-onderzoek

  U hebt gezinshereniging aangevraagd en moet met documenten aantonen dat er sprake is van een gezinsband. Wanneer die documenten niet voldoende zijn of buiten uw schuld ontbreken, kan de IND u een brief sturen waarin een DNA-onderzoek wordt aangeboden.
  Het is op dit moment helaas niet mogelijk om online of telefonisch een afspraak te maken voor een DNA-onderzoek. Zodra dit wel weer kan, leest u dit hier.