Door een technische storing tonen sommige pagina's niet alle inhoud. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

 • Home
 • Afspraak maken met de IND

Afspraak maken met de IND

​Let op! U kunt op dit moment online geen afspraak maken. ​

Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn de loketten van de IND tot en met 28 april alleen op afspraak geopend voor spoedzaken. Alleen als u voor het eerst een verblijfsdocument regulier ophaalt, kunt u een afspraak maken bij het loket. Voorwaarde is dat u met een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) naar Nederland bent gereisd. En dat u het verblijfsdocument nodig hebt om bijvoorbeeld een zorgverzekering aan te vragen. Of om u in te schrijven bij de gemeente (BRP). Geldt dit voor u en wilt u een afspraak maken? Bel dan de informatielijn van de IND. Klik hier voor het telefoonnummer. U kunt de afspraak niet online maken.

Alle andere afspraken die waren ingepland tot en met 28 april gaan niet door. Kijk voor actuele informatie over het coronavirus en de bereikbaarheid van de IND op ind.nl/coronavirus.

Wilt u een IND loket bezoeken?

Dit kan alleen op afspraak. Op die manier weet u zeker wanneer u aan de beurt bent en hoeft u niet te wachten.

Maak online een afspraak voor de volgende producten en diensten: 

 • Biometrie (pasfoto, vingerafdrukken en handtekening)
  Voor uw verblijfsdocument heeft de IND een pasfoto, vingerafdrukken en een handtekening nodig.
 • Verblijfsdocument of origineel document ophalen
  De IND stuurt u (of uw referent) een brief als u uw verblijfsdocument of originele document, zoals uw paspoort of geboorteakte, kunt ophalen. Maak een afspraak bij het IND-loket dat in de brief staat.
 • Sticker verblijfsaantekening
  Een verblijfsaantekening is een sticker die wordt geplakt in uw paspoort. De sticker is een bewijs dat u in Nederland uw procedure mag afwachten. Hierop staat ook of u mag werken.
 • Terugkeervisum
  Wilt u naar het buitenland reizen en hebt u tijdelijk geen geldige verblijfsvergunning? Dan hebt u soms een terugkeervisum nodig om weer naar Nederland te reizen.
 • DNA-onderzoek
  U hebt gezinshereniging aangevraagd en moet met documenten aantonen dat er sprake is van een gezinsband. Wanneer die documenten niet voldoende zijn of buiten uw schuld ontbreken, kan de IND u een DNA-onderzoek aanbieden. U kunt hiervoor alleen een afspraak maken als u een DNA-brief van de IND hebt ontvangen.

Voor andere afspraken belt u met 088 - 043 0430  (ma t/m vr 09.00 tot 17.00 uur).