Nieuws

Online diensten bij de IND: sneller en beter

- ​"Een verblijfsvergunning aanvragen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst? Dat kan tegenwoord...

Enquête digitale dienstverlening voor zakelijke klanten

- Maandag 30 juli ontving een groot aantal zakelijke klanten van de IND een enquête. Het gaat daarb...

Totale asielinstroom in juni 2.045

- ​In juni 2018 was de totale asielinstroom (het totaal van eerste en herhaalde asielaanvragen en n...

Loketbezoek IND alleen nog op afspraak mogelijk

- ​Wilt u een bezoek brengen aan één van de IND-loketten? Om gebruik te maken van de producten en d...

Hebt u een aanvraag om verlenging van uw verblijfsvergunning regulier bepaalde tijd ingediend?

- ​Op dit moment is het aantal ingediende aanvragen om verlenging van een verblijfsvergunning regul...

Meer nieuws

Contact

Kijk eerst op de website of bij de veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Is de beslistermijn van uw aanvraag nog niet verlopen? Dan is uw aanvraag nog in behandeling. Wij kunnen u dan geen nadere informatie geven.
          

Meest gestelde vragen
Mijn verblijfvergunning verloopt voor of tijdens mijn vakantie. Hoe kom ik terug naar Nederland?

Gaat u op vakantie buiten Nederland en is uw verblijfvergunning niet meer geldig of verloopt deze tijdens uw verblijf in het buitenland? Dan hebt u soms een terugkeervisum nodig om Nederland weer terug in te reizen.

Een terugkeervisum vraagt u aan bij een IND-loket. Voor meer informatie en het maken van een afspraak gaat u naar de Online Afsprakenplanner.

Bij het loket wordt bepaald of u een terugkeervisum kunt krijgen. U betaalt daar ook de leges.

Hoever is de IND met mijn aanvraag?

​De IND doet geen uitspraken over de stand van zaken zolang er nog geen beslissing is genomen op uw aanvraag. In de meeste gevallen geldt er een (wettelijke) beslistermijn. De IND mag die gehele termijn gebruiken om uw aanvraag te behandelen.

Het heeft geen zin om de IND te bellen, mailen of het loket te bezoeken om te vragen naar de status van uw aanvraag als de beslistermijn nog niet voorbij is. De IND kan u geen informatie geven over de status van uw aanvraag.

Kan ik met een geldige Nederlandse verblijfsvergunning in een ander Europees land verblijven?

​U kunt met uw verblijfsvergunning zonder visum in een ander Schengenland verblijven. U hebt daarvoor geen apart visum nodig. U moet wel uw paspoort en uw geldige verblijfsvergunning bij zich hebben. Uw verblijfsvergunning moet uw hele reis geldig zijn.

Reist u naar een ander land dan een Schengenland? Informeer dan bij de ambassade of het consulaat van het land waar u heen gaat of u een visum nodig hebt.

Ik heb een aanvraag ingediend. Wanneer moet ik mijn biometrie laten afnemen?

​Als u (of uw referent) een aanvraag schriftelijk heeft ingediend, stuurt de IND u een ontvangstbevestiging. Als u deze brief heeft ontvangen, moet u binnen 2 weken naar een IND-loket voor afname van uw biometrische gegevens. De IND heeft deze gegevens nodig om uw verblijfsdocument te kunnen maken.

Voor het afnemen van uw biometrie maakt u online een afspraak. Bij het loket worden vingerafdrukken afgenomen. Ook wordt een foto gemaakt en zet u uw handtekening.

Hoe kan ik de medewerker bereiken die mijn aanvraag behandelt?

Als u informatie wilt over uw aanvraag (voorwaarden, benodigde documenten, beslistermijn, vragen over correspondentie) raden wij u eerst aan om onze website te raadplegen. Als u aanvullende vragen hebt, belt u ons algemene informatienummer 0880 - 430 430 (lokaal tarief, ma-vr van 9:00 tot 17:00). Hebt u een brief ontvangen van de medewerker die uw aanvraag behandelt? Dan kunt u met specifieke vragen over uw lopende procedure direct contact opnemen met deze medewerker. Bijvoorbeeld wanneer u bepaalde documenten niet tijdig kunt inleveren. U vindt het telefoonnummer van de behandelend medewerker in deze brieven onder het kopje ‘Contactpersoon’.

Heeft de IND mijn aanvraag ontvangen?

​Als u een aanvraag naar de IND hebt gestuurd, dan krijgt u een ontvangstbevestiging thuisgestuurd. Als u na 10 werkdagen nog geen bericht hebt ontvangen, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op 0880 - 430 430 (lokaal tarief, ma-vr van 9:00 tot 17:00). Als u eerder belt is de kans groot dat uw aanvraagformulier nog niet verwerkt is en we daarom nog niet kunnen bevestigen of uw aanvraag is ontvangen.

Ik wil reizen, maar ik heb geen paspoort. Wat moet ik doen?

​Hebt u een geldige verblijfsvergunning? Dan kunt u in sommige gevallen een vreemdelingenpaspoort krijgen. Bijvoorbeeld wanneer u van uw eigen land geen reisdocument kunt krijgen. U kunt met het vreemdelingenpaspoort reizen naar alle landen, behalve uw land van herkomst. Voor veel landen hebt u nog wel een visum nodig. Het paspoort vraagt u aan bij uw gemeente.