Verlenging sticker of pasje tijdelijke bescherming Oekraïne

De tijdelijke bescherming voor vluchtelingen uit Oekraïne is verlengd tot 4 maart 2025. Lees wat dit betekent voor de verlenging van uw sticker of pasje.  

Verlenging voor Oekraïners

Bent u Oekraïens? Dan is uw tijdelijke bescherming verlengd tot 4 maart 2025. Staat op uw sticker of pasje een andere geldigheidsdatum? Dan hebt u een verlengingsbrief gekregen waarmee uw sticker of pasje geldig blijft tot het einde van de Richtlijn Tijdelijke Bescherming. U krijgt hierover 1 brief van de IND. Kreeg u de verlengingsbrief bijvoorbeeld in januari 2023? Dan geldt die brief nog steeds.

Uw bewijs van verblijf

Hebt u een sticker of pasje geldig tot 4 maart 2023 of 4 maart 2024? Met de volgende documenten laat u zien dat u in Nederland mag wonen en werken:

  • De verlengingsbrief van de IND samen met uw sticker of pasje. 

Verlengingsbrief Oekraïners 

Lees de verlengingsbrief voor Oekraïners. Dit kan in het Oekraïens (українською), Russisch (Русский) of Engels (English). De vertalingen van de brief zijn niet geldig als bewijs van verblijf. Alleen de brief met uw persoonlijke gegevens is geldig als bewijs van verblijf. Welke brief u hebt gekregen, hangt af van welk bewijs van verblijf u hebt. 

Alles uitklappen Alles inklappen

Verlenging voor niet-Oekraïners met permanent verblijf of gezinslid in Oekraïne

Hebt u niet de Oekraïense nationaliteit? En verbleef u in Oekraïne met een permanente verblijfsvergunning of had u internationale bescherming in Oekraïne, bijvoorbeeld als erkend vluchteling? Of hebt u recht op tijdelijke bescherming omdat uw gezinslid onder de richtlijn valt? Dan is uw tijdelijke bescherming verlengd tot 4 maart 2025. U hebt in februari 2024 een brief gekregen. Daarin staat dat u een afspraak kunt maken om een nieuw pasje op te halen. Dit pasje is geldig tot 4 maart 2025. 

Uw bewijs van verblijf

Met het volgende document laat u zien dat u in Nederland mag wonen en werken:

  • Een pasje dat geldig is tot 4 maart 2025. Dit is een Vreemdelingen Identiteitsbewijs Type O (O-document).

Geen verlenging voor niet-Oekraïners met een tijdelijke Oekraïense verblijfsvergunning

Had u een tijdelijke verblijfsvergunning in Oekraïne, bijvoorbeeld voor werk of studie? Dan geldt de verlenging van de tijdelijke bescherming niet voor u. U valt na 4 maart 2024 niet meer onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming