Oekraïne: afspraak ophalen bewijs van verblijf

Laatste update: 10 augustus 2023

Valt u onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming en staat u ingeschreven bij de gemeente? Dan kunt u een afspraak maken om een bewijs van verblijf op te halen bij de IND. Dit is een sticker of pasje. Lees welke afspraak u moet maken in uw situatie.

Afspraak ophalen sticker

Tijdens deze afspraak zet u uw handtekening op een asielaanvraag. Een medewerker van de IND controleert of u voldoet aan de voorwaarden voor tijdelijke bescherming. Als dit zo is, krijgt u meestal direct een sticker in uw paspoort of op een los papier. Maak deze afspraak als een van de volgende situaties voor u geldt:

 • U bent nog niet bij de IND geweest om een bewijs van verblijf op te halen. U staat minstens 1 week ingeschreven bij een gemeente (BRP) op de dag dat u uw sticker ophaalt bij de IND.
 • U hebt al een sticker of pasje gekregen van de IND, maar u bent daarna uitgeschreven bij de gemeente (uit de BRP). Of u bent langer dan 28 dagen geleden vertrokken uit de opvang van de gemeente. U staat minstens 1 week ingeschreven bij een gemeente (BRP) op de dag van uw afspraak bij de IND.
 • U hebt al een sticker of pasje gekregen van de IND, maar deze is kwijtgeraakt of gestolen. U hebt aangifte gedaan bij de politie.

Maak afspraak ophalen sticker

Alles uitklappen Alles inklappen
 • Afspraak maken voor meer personen

  open minus
 • Пояснення - Handleiding afsprakenplanner in Oekraïens en Russisch

  open minus
 • Meenemen naar de afspraak

  open minus
 • Wat u kunt verwachten als u de sticker ophaalt

  open minus
 • Informatie over de sticker

  open minus

Vervolgafspraak: ophalen pasje

In sommige gevallen krijgt u een pasje als bewijs van verblijf. Dit heet een O-document. Dit geldt niet voor iedereen. Maak deze afspraak alleen als de volgende situatie voor u geldt:

 • U hebt een brief gekregen waarin staat dat u een (nieuw) pasje krijgt.

Maak afspraak ophalen pasje

Alles uitklappen Alles inklappen

Afspraak annuleren

Hebt u een afspraak gemaakt, maar kunt u toch niet komen? Zeg uw afspraak dan af. Gebruik de link in de e-mail die u kreeg toen u de afspraak maakte. Is de afspraak voor meerdere personen? Dan annuleert u deze voor iedereen.  

Afspraak verzetten niet mogelijk

Het is technisch niet mogelijk om uw afspraak te verzetten. Annuleer uw afspraak en maak een nieuwe afspraak voor een andere datum.

Adres

U kunt uw sticker of pasje ophalen bij de IND op Gatwickstraat 1 in Amsterdam (alleen op afspraak). Deze locatie is speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne. Bekijk de locatie op Google Maps.

Gratis parkeren

Komt u met de auto naar uw afspraak? Dan kunt u deze gratis parkeren bij de IND-locatie. Om op de parkeerplaats te komen moet u door een slagboom. Druk op de bel direct voor de slagboom.