Belangrijke informatie in nieuwe Brexit-nieuwsbrief

Last update: 23 april 2020

​​De Brexit-nieuwsbrief van april 2020 is gepubliceerd.

In de (Engelstalige) nieuwsbrief staat belangrijke informatie voor VK-onderdanen en hun familieleden in Nederland. Er staat bijvoorbeeld in hoe zij vertraging in het aanvraagproces kunnen voorkomen. Dit kan door binnen 4 weken na ontvangst van een uitnodiging een aanvraag te doen voor een verblijfsdocument.

Met dit verblijfsdocument kunnen zij na de overgangsperiode in Nederland blijven wonen, werken en studeren. Samen kunnen we er voor zorgen dat ongeveer 45.000 VK-onderdanen in Nederland op tijd een beslissing op hun aanvraag krijgen van de IND.

De onderwerpen in deze editie zijn:

  • Laatste coronamaatregelen en uw aanvraag voor een verblijfsdocument
  • Neem contact met ons op als u nog geen uitnodiging hebt gekregen en denkt dat u er wel een had moeten krijgen
  • Geef aan ons door als u een uitnodiging hebt gekregen maar nog geen aanvraag kunt doen
  • Wat u nodig hebt om een aanvraag te doen (checklist)
  • Eerste Brexit-verblijfsdocumenten aan Britten in Nederland uitgereikt in februari
  • Aanpassingen website volgens uw reacties

Vragen of hulp nodig? Bel onze Brexitlijn
Het zijn moeilijke en onzekere tijden door de coronacrisis. Het is belangrijk dat u aan ons doorgeeft als u niet op tijd een aanvraag kunt doen. En ook als u geen uitnodiging hebt gekregen en denkt dat u er wel een had moeten krijgen. Onze medewerkers bij de Brexitlijn geven graag antwoord op uw vragen over uw aanvraag. De Brexitlijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur via+31 (0)88 04 30410.

Wat de IND doet voor VK-onderdanen die in Nederland wonen
De IND wil een fatsoenlijke oplossing voor alle VK-onderdanen en hun familieleden die in Nederland wonen, werken en studeren. VK-onderdanen in Nederland hoeven zich geen zorgen te maken over hun recht om hier te wonen. Ook na Brexit kunnen zij hier in de overgangsperiode blijven wonen, werken en studeren. Willen zij na het einde van de overgangsperiode in Nederland blijven wonen, werken en studeren dan hebben zij een verblijfsdocument nodig. In februari is de IND gestart met de verzending van brieven aan VK-onderdanen en hun familieleden. Zij worden in deze brief uitgenodigd om een aanvraag te doen voor een verblijfsdocument. VK-onderdanen die het langst in Nederland wonen krijgen het eerst een uitnodiging.