Maandelijkse rapportage verblijfsaanvragen Britten

Last update: 2 juli 2020

​De IND publiceert een maandelijkse rapportage over de voortgang van het behandelen van verblijfsaanvragen van Britten en hun familieleden vanwege Brexit. In de rapportage staan de totaalcijfers vanaf februari 2020. Toen is gestart met het sturen van uitnodigingen voor het indienen van een online aanvraag.

Inmiddels zijn vanaf februari tot en met juni 22.010 uitnodigingsbrieven verzonden aan Britten die in Nederland wonen. 15.278 Britten hebben daarop een aanvraag ingediend bij de IND. Op dit moment heeft de IND  op 10.072 aanvragen beslist.

Stap voor stap

De IND kan niet in één keer alle Britten in Nederland voorzien van een verblijfsdocument. Daarom nodigt de IND Britten verspreid over 2020 uit om een aanvraag in te dienen. De IND is al enige tijd bezig met de behandeling van de aanvragen. Er is een speciaal beslisteam opgezet om de Brexit voor Britten in goede banen te leiden.

Rapportage

De rapportage is te vinden op de cijferpagina van de IND.

Brexitlijn voor Britten

Britten met vragen kunnen terecht bij de Brexitlijn via 088 04 30410. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.