• Home
  • Afspraak biometrie (pasfoto, vingerafdrukken en handtekening)

Afspraak biometrie (pasfoto, vingerafdrukken en handtekening)

Let op!
Wilt u een afspraak maken, maar komt u net terug uit een land of gebied dat een oranje of rood reisadvies heeft? Blijf dan 10 dagen in quarantaine en plan uw afspraak voor na deze periode. Bekijk voor meer informatie de website van Rijksoverheid.

Kan ik een afspraak maken voor biometrie?

Door het coronavirus is het op dit moment extra druk bij de IND-loketten. Bijna alle data om een afspraak te maken zijn bezet. Ook kunt u niet altijd terecht bij het IND-loket van uw keuze. Maar elke dag komen er bij alle loketten wel plaatsen vrij, omdat afspraken niet doorgaan. U kunt regelmatig de afsprakenplanner bekijken om te zien of er plaatsen vrij zijn gekomen.

Bij elke afspraak controleren we eerst in ons systeem of we uw oude biometrische gegevens nog hebben en of we deze nog kunnen gebruiken.  Als de IND nog beschikt over uw oude biometrische gegevens dan gebruiken we deze opnieuw om uw verblijfsdocument te maken. Als dit zo is hoeft u niet naar het IND-loket te komen. Ook niet als u een brief hebt gekregen, waarin stond dat u een afspraak moest maken. We bellen of mailen u als uw afspraak niet doorgaat.

Welke biometrische gegevens heeft de IND van u nodig?

Als de IND geen goede biometrische gegevens meer van u heeft, dan heeft de IND een nieuwe foto en handtekening van u nodig. Deze biometrische gegevens worden afgenomen bij een IND-loket. Bij dit loketbezoek wordt ook gekeken of er nog vingerafdrukken nodig zijn.

Hebt u een aanvraag ingediend voor een kind jonger dan 1 jaar? Laat dan een pasfoto van uw kind maken bij een fotograaf en stuur deze naar de IND met de Bijlage fotokaart. U hoeft voor uw kind geen afspraak meer te maken bij een IND-loket.

Zijn uw biometrische gegevens al eerder afgenomen bij:

  • de Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland bij het afleggen van het inburgeringsexamen of bij het ophalen/aanvragen  van de mvv sticker, of bij

  • Politie of Koninklijke Marechaussee (KMar) tijdens uw asielprocedure,

dan hoeft u geen afspraak meer te maken bij een IND-loket als u voor de eerste keer een verblijfsvergunning aanvraagt. De IND heeft uw gegevens al ontvangen.

Wat moet u meenemen naar de afspraak?

  • Uw geldige paspoort (of ander geldig reisdocument).
  • Uw afspraakcode. Deze krijgt u in de e-mail bevestiging als u online een afspraak maakt.
  • Uw (verlopen) verblijfs- of W-document. Als uw document verloren of gestolen is: het proces-verbaal van de politie na aangifte van verlies of diefstal.

Let op! Bij het maken van de pasfoto bij een IND-loket mag u het hoofd bedekken vanwege godsdienstige of levensbeschouwelijke redenen. De hoofdbedekking moet wel egaal en eenkleurig zijn en contrasterend zijn met de achtergrond van de pasfoto. Deze achtergrond is wit, dus de hoofdbedekking mag niet wit of lichtgrijs zijn.

 Route

​​De IND heeft verschillende locaties in Nederland. De routebeschrijvingen naar de IND-loketten vindt u onder contact.

 Afspraak annuleren

​Kunt u niet komen? Annuleer dan uw afspraak via de link in de mail waarin uw afspraak wordt bevestigd.