• Home
  • Nieuws
  • Pilot Expat Centre Maastricht Region verlengd tot 1 juli 2021

Pilot Expat Centre Maastricht Region verlengd tot 1 juli 2021

In één bezoek een BSN aanvragen, uw verblijfsvergunning regelen en uw inschrijving in de gemeente realiseren? Dat kan sinds  begin van dit jaar ook in het Expat Centre Maastricht Region. De samenwerking tussen de IND en het Expat Centre is een pilot en zou eind dit jaar stoppen, maar vanwege de coronamaatregelen is de pilot nu verlengd tot 1 juli 2021. Op 24 september is de samenwerking tussen de IND en het Expat Centre officieel ondertekend door de betrokken bestuurders. 

In het Expat Centre kunnen kenniswerkers, arbeidsmigranten en hun gezinsleden via het zogenaamde one-stop-shop-model in één keer hun verblijfsvergunning, BSN en inschrijving in de BRP regelen. 'We doen het hier echt met zijn allen', vertelt Jan Martin Ahrendt, projectmanager ECMR. 'Werkgevers, onderwijsinstellingen, de IND: we willen onze processen iedere keer weer een stapje verder brengen om kenniswerkers en arbeidsmigranten een zachte landing en een warm welkom te bieden.'

Eén overheidsloket

De IND was al twee dagen per maand aanwezig in het expatcentrum in Maastricht, maar in deze pilot is die frequentie uitgebreid naar drie keer per week. Het voordeel van dit Expat Centre is dat niet alleen kennismigranten hier terecht kunnen, maar ook andere IND-klanten die anders naar het loket in Eindhoven moesten. Het Expat Centre vormt daarmee een IND-servicepunt in de regio Zuid-Limburg.

Contact

Het Expat Centre is gevestigd aan het Mosae Forum 10, 6211 DW Maastricht en is geopend van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00- 12.30 en tussen 13.30-17.00. U kunt het ECMR telefonisch bereiken via +31 (0)43 350 5010 voor uw vragen of het maken van een afspraak.


Roelof Triemstra, directeur Dienstverlenen IND & Vivianne Heijnen, wethouder gemeente Maastricht.

Nieuws

Asielinstroom in september 2021

- De asielinstroom is voor de negende maand op rij gestegen. In september bedroeg de totale asielin...

560 Afghaanse evacués hebben asielbesluit ontvangen

- 560 Afghaanse evacués hebben de afgelopen weken een asielbesluit gehad van de Immigratie- en Natu...

Einde project Brexit

- ​Het project Brexit kwam voor de IND ten einde op vrijdag 1 oktober. Britse burgers en hun famili...

Meer nieuws