We werken op dit moment aan onze website. Daarom zijn Mijn IND, Portaal Zakelijk, Portaal Gemeente en de online-aanvraagformulieren niet altijd beschikbaar tussen vrijdag 22 oktober 18.00 uur en maandag 25 oktober 09.30 uur.

Lees de nieuwe VreemdelingenVisie!

​De nieuwe editie van VreemdelingenVisie staat online. In dit nummer leest u onder meer:

​Brexit: 'Een pasje maakt je leven een stuk makkelijker'

Wordt het een no-deal of wordt er op het laatst toch nog een overeenkomst bereikt tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk? Het blijft hoe dan ook spannend tot het laatste moment. Dat geldt niet voor het speciale Brexitteam van de IND, dat werkt rustig door aan zijn taak: 'Wij zijn goed voorbereid, wat er ook gebeurt.'

Participatiebalie: 'Veel mensen fleuren ervan op'

Willen bewoners van azc Leersum actief meedoen in de Nederlandse samenleving? Sinds de zomer kunnen zij naar de 'Participatiebalie' in het azc. Een gezellige picknicktafel waar woonbegeleider Demi Veenendaal van het COA en Willy Marks van vrijwilligerscentrale Prima Perspectief bewoners inschrijven voor vrijwilligerswerk en andere activiteiten.

Terug op het juiste spoor

Wat te doen met Dublinclaimanten die keer op keer van de radar verdwijnen en weer terugkomen? In Ter Apel bedachten regievoerders van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) een manier om het gedrag van deze groep een halt toe te roepen. Samen met de ketenpartners is inmiddels een goed lopend werkproces ontstaan.

'Kinderen zijn kwetsbaar'

Eind oktober klopte een tienjarig Syrisch jongetje aan bij een tankstation in Helenaveen. Hij was zonder ouders of andere familieleden naar Nederland gereisd en vroeg hier asiel aan. Het bericht verspreidde zich snel en veel mensen vroegen zich af hoe de asielprocedure er voor zulke jonge kinderen uitziet. De IND legt het uit.

Mijn werkplek: 'Ondanks alle beperkingen verlopen de meeste overdrachten probleemloos'

De coronacrisis had en heeft veel invloed op de Dublin-afdeling van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). Peter Fredriksz, manager van de afdeling: "Het lastige is dat iedere Europese lidstaat zijn eigen aanvullende voorwaarden heeft gesteld voor een overdracht."

 

 

 

 

 

Nieuws

Asielinstroom in september 2021

- De asielinstroom is voor de negende maand op rij gestegen. In september bedroeg de totale asielin...

560 Afghaanse evacués hebben asielbesluit ontvangen

- 560 Afghaanse evacués hebben de afgelopen weken een asielbesluit gehad van de Immigratie- en Natu...

Einde project Brexit

- ​Het project Brexit kwam voor de IND ten einde op vrijdag 1 oktober. Britse burgers en hun famili...

Meer nieuws