Contact


 

IND gesloten op feestdagen

Op de volgende feestdagen is de IND niet geopend:

  • Tweede paasdag: maandag 2 april 2018
  • Koningsdag: vrijdag 27 april 2018
  • Hemelvaartsdag: donderdag 10 mei 2018
  • Tweede pinksterdag: maandag 21 mei 2018
  • Eerste en tweede kerstdag: dinsdag 25 en woensdag 26 december 2018

 

Kom met ons in contact

Telefoon

Bel 088 043 0430 (normale tarief). Vanuit het buitenland belt u +31 88 043 0430.

De IND is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Kijk eerst of uw vraag bij de veelgestelde vragen staat. 

Bel de IND
Loketten en kantoren

De IND heeft in verschillende plaatsen loketten en kantoren. Klik op de link De locaties voor adressen en openingstijden.

Bij de IND loketten worden geen aanvraagformulieren geprint. Hebt u geen printer? Vraag dan of familie of vrienden het formulier voor u kunnen printen. Of ga naar de bibliotheek. 

De locaties
Afspraak maken

Als u een IND-loket wilt bezoeken, moet u een afspraak maken. Voor een aantal producten en diensten kunt u online een afspraak maken.

Maak een afspraak
Twitter

​Volg ons Twitter-account @IND_NL. U kunt ook algemene vragen stellen via @IND_NL. Informatie over het gebruik van Twitter door de IND.

Twitter
E-mail

​Algemene vragen stelt u per e-mail via het contactformulier. Wilt u weten wat de stand van zaken is van een aanvraag? U moet de IND bellen. Bel niet naar de IND voor de status van uw aanvraag als de wettelijke beslistermijn nog niet is afgelopen. De IND kan u dan geen informatie geven over uw aanvraag.

Contactformulier
Post

​De IND heeft verschillende adressen waar u uw post naartoe kunt sturen.

Post
Fax

De IND heeft verschillende faxnummers. Deze kunt u gebruiken voor het faxen van stukken die bij uw aanvraag horen.

Stuur een fax
Voorlichting op locatie

​De IND geeft groepsvoorlichting en neemt deel aan maatschappelijke bijeenkomsten. Groepsvoorlichting kan gaan over aanvraagprocedures en beleid, maar ook over het werk van de IND in het algemeen, of de rol van de IND in de vluchtelingencrisis.

Informatie over voorlichting
Klacht over dienstverlening of behandelduur

​Hebt u een klacht over de IND? U kunt uw klacht per telefoon indienen via +31 (0)88 043 0470. Schrijft u uw klacht liever op? Vul dan het klachtenformulier in.

Dien een klacht in
De IND is te laat met beslissen

​Is de beslistermijn van uw aanvraag verlopen? U kunt dit de IND laten weten via een ingebrekestelling.

Stel de IND in gebreke
Vertrouwelijke informatie of fraude melden

​Wilt u melding maken van een geval van fraude, misbruik of andere vertrouwelijke informatie? Dan kunt u gebruik maken van het formulier fraudesignaal.

Wilt u liever eerst telefonisch contact? U kunt bellen met het handhavingsinformatieknooppunt (HIK) van de IND via telefoonnummer +31 (0)88 043 6663.

Meld vertrouwelijke informatie of fraude
Integriteitsmelding

​​Vermoedt u dat een medewerker van de IND niet eerlijk of onbetrouwbaar handelt? U kunt dit melden bij de IND.

Meld oneerlijk of onbetrouwbaar handelen van IND-medewerker
Geluidsopnamen

​U hebt het recht om een geluidsopname te maken van een gesprek met een IND-medewerker. Hiervoor gelden wel een aantal spelregels.

Spelregels geluidsopname

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag? U kunt ook kijken in onze lijst met veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen
Telefonische oplichting

De IND heeft signalen ontvangen dat oplichters zich voordoen als IND-medewerkers. Deze oplichters proberen u geld te laten overmaken naar hun rekening. Zij bellen met een zichtbaar 088-nummer. De IND maakt ook gebruik van 088-nummers, maar deze zijn nooit zichtbaar. Krijgt u met deze oplichting te maken, meld dit dan direct bij de IND. Bel 088 04 30470 of mail naar meldpunt@ind.minvenj.nl.

Status van de aanvraag

​Wilt u de status van uw aanvraag weten? Elke aanvraag heeft een wettelijke of redelijke beslistermijn. De IND kan deze hele termijn gebruiken voor de behandeling van uw aanvraag.

Is de beslistermijn van uw aanvraag nog niet verlopen? Dan is uw aanvraag nog in behandeling. Wij kunnen u dan geen nadere informatie geven.

Verstoringen

​Er zijn soms verstoringen van onze e-diensten. Deze verstoringen kunnen gepland zijn, maar ook ongeplande verstoringen komen voor. Op deze pagina vindt u een lijst met verstoringen.

Verstoringen e-diensten
Pers

​Bent u journalist of een andere vertegenwoordiger van de media? Dan kunt u met vragen terecht bij de woordvoerders van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Informatie voor de pers