• Home
  • Document uploaden

Document uploaden

Bij een online aanvraag moet u vaak documenten uploaden. Op deze pagina leest u meer over het uploaden van documenten bij uw online aanvraag.

Bij het indienen van een online aanvraag moet u vaak documenten toevoegen. Bijvoorbeeld een kopie van uw paspoort. Deze documenten moet u uploaden. Het document moet u dan digitaal op uw computer hebben staan. Op deze pagina leest u hoe u uw papieren documenten digitaal kunt maken. En hoe u de documenten moet uploaden.

U kunt alleen pdf-bestanden uploaden

De IND accepteert alleen uploads in het bestandsformaat pdf. Portable Document Format (pdf) is een bestandsindeling die wordt gebruikt om documenten op een betrouwbare manier te presenteren en te delen. Een pdf kan onafhankelijk van software, hardware of besturingssysteem worden gebruikt. Pdf is door Adobe uitgevonden en is een open standaard die door de internationale organisatie voor standaardisatie (ISO) wordt gehandhaafd.

Een document digitaliseren en omzetten naar pdf

U kunt papieren documenten op verschillende manieren overzetten naar een computer of mobiel apparaat. Dit heet digitaliseren.

Digitaliseren met een mobiel apparaat

Hebt u een mobiel apparaat zoals bijvoorbeeld een smartphone of tablet? Dan kunt u gebruikmaken van scan-apps. Er zijn verschillende scan-apps. Kijk in uw app store. Let erop dat de scanner het document in pdf opslaat. Op deze pagina vindt u een filmpje over het gebruik van de scan-app Adobe Scan.

Scan-apps gebruiken de camera van uw telefoon of tablet. U legt het document op tafel, opent de app en  via de camera digitaliseert de app uw document. Let er op dat u het document op een donkere achtergrond legt. En denk eraan dat u het document opslaat als pdf.

Meerdere jpg bestanden naar pdf

Voor het omzetten van meerdere foto's of jpg bestanden naar een pdf staan instructiefilms op YouTube.

Digitaliseren met een scanner

Hebt u een scanner, bijvoorbeeld op uw all-in-one printer? Dan kunt u de documenten scannen en opslaan op uw computer. Als u het document scant, dan wordt het document niet altijd meteen opgeslagen als een pdf. U moet het document dus vaak zelf nog omzetten naar pdf-formaat.

Digitaliseren via een copyshop of reproservice

Hebt u geen mobiel apparaat of scanner? Dan kunt u uw documenten laten digitaliseren bij copyshops en reproservices.

Documenten van een ander bestandsformaat omzetten naar pdf

Hebt u een digitaal document, maar is dit geen pdf-bestand? Op internet is veel informatie te vinden over het omzetten van documenten naar pdf.

Documenten samenvoegen in één pdf

Wilt u meerdere pdf's samenvoegen? Op internet is veel informatie te vinden waarmee u meerdere pdf's kunt samenvoegen.

Document uploaden bij uw online aanvraag

Hebt u alle documenten voor de aanvraag als pdf-bestand op uw computer of mobiele apparaat? Zorg dat de documenten een duidelijke naam hebben. In de online aanvraag ziet u wanneer u welk document moet uploaden.

Een document uploaden gaat zo:

selecteer bestand.png
Klik op ‘selecteer een bestand’. Ga naar de plek waar uw pdf is opgeslagen. Selecteer het bestand. Klik op de knop openen. 
 kies het juiste bestand.png

U ziet nu in het scherm van de online aanvraag dat het document is toegevoegd:

u ziet nu in het scherm van de digitale aanvraag dat uw pdf is toegevoegd.png

U kunt alleen bestanden van maximaal 8 mb uploaden

Is uw bestand groter dan 8 mb? Dan ziet u onderstaande melding op het schermupload is te groot.png

Zorg dat uw bestand kleiner is dan 8 mb.

Meerdere pdf bestanden toevoegen aan één gevraagde upload

Soms kunt u meerdere pdf's toevoegen bij één gevraagde upload in de online aanvraag. Bijvoorbeeld bij het uploaden van uw inkomensgegevens. Kies dan meerdere keren voor ‘ selecteer een bestand’ om alle verschillende pdf's toe te voegen. U kunt dus niet meerdere documenten in 1 keer uploaden.

meerdere pdf bestanden toevoegen aan een gevraagde upload.png
U hebt nu 3 bestanden toegevoegd aan uw online aanvraag.

Een geüpload pdf-bestand verwijderen uit uw online aanvraag

Klik op 'verwijder' achter het bestand dat u wilt verwijderen. Het document verdwijnt dan uit de lijst geüploade bestanden.

een geupload bestand weer verwijderen uit uw digitale aanvraag.png   

Documenten uploaden bij een ingediende aanvraag

Wilt u  één of meer documenten uploaden bij een ingediende aanvraag? Dat kan. De aanvullende documenten worden toegevoegd aan uw aanvraag als u nog geen beslissing op deze aanvraag hebt ontvangen.

Delen