• Home
  • Documenten uploaden bij uw online aanvraag

Documenten uploaden bij uw online aanvraag

Bij een online aanvraag moet u vaak documenten uploaden. Op deze pagina leest u meer over het uploaden van documenten bij uw online aanvraag.

Bij het indienen van een online aanvraag moet u vaak documenten toevoegen. Bijvoorbeeld een kopie van uw paspoort. Deze documenten moet u uploaden. Het document moet u dan digitaal op uw computer hebben staan. Op deze pagina leest u hoe u uw papieren documenten digitaal kunt maken. En hoe u de documenten moet uploaden.

U kunt pdf-bestanden en jpg-bestanden uploaden

De IND accepteert alleen uploads in het bestandsformaat pdf of jpg. Bij enkele aanvragen is het ook mogelijk een jpeg-bestand te uploaden. 

Let op! Maak geen pdf-portfolio van uw samengevoegde pdf-bestanden. De IND kan een pdf-portfolio niet openen.  

Een document digitaliseren en omzetten naar pdf of jpg

U kunt papieren documenten op verschillende manieren overzetten naar een computer of mobiel apparaat. Dit heet digitaliseren.

Digitaliseren met een mobiel apparaat

Hebt u een mobiel apparaat zoals bijvoorbeeld een smartphone of tablet? Dan kunt u gebruikmaken van scan-apps. Er zijn verschillende scan-apps. Kijk in uw app store. Let erop dat de scanner het document in pdf opslaat. Op deze pagina vindt u een filmpje over het gebruik van de scan-app Adobe Scan.

Scan-apps gebruiken de camera van uw telefoon of tablet. U legt het document op tafel, opent de app en  via de camera digitaliseert de app uw document. Let er op dat u het document op een donkere achtergrond legt. En denk eraan dat u het document opslaat als pdf of jpg.

Digitaliseren met een scanner

Hebt u een scanner, bijvoorbeeld op uw all-in-one printer? Dan kunt u de documenten scannen en opslaan op uw computer. Als u het document scant, dan wordt het document niet altijd meteen opgeslagen als een pdf of jpg. U moet het document dus vaak zelf nog omzetten naar pdf-formaat or jpg-formaat.

Digitaliseren via een copyshop of reproservice

Hebt u geen mobiel apparaat of scanner? Dan kunt u uw documenten laten digitaliseren bij copyshops en reproservices.

Documenten van een ander bestandsformaat omzetten naar pdf of jpg

Hebt u een digitaal document, maar is dit geen pdf-bestand of jpg-bestand? Op internet is veel informatie te vinden over het omzetten van documenten naar pdf of jpg.

Documenten samenvoegen in één pdf of jpg

Wilt u meerdere pdf's of jpg's samenvoegen? Op internet is veel informatie te vinden over het samenvoegen van bestanden. Let erop dat de IND een pdf-portfolio niet kan openen.

Document uploaden bij uw online aanvraag

Hebt u alle documenten voor de aanvraag als pdf-bestand op uw computer of mobiele apparaat? Zorg dat de documenten een duidelijke naam hebben. In de online aanvraag ziet u wanneer u welk document moet uploaden.

Een document uploaden gaat zo:

selecteer bestand.png
Klik op ‘selecteer een bestand’. Ga naar de plek waar uw pdf is opgeslagen. Selecteer het bestand. Klik op de knop openen. 
 kies het juiste bestand.png

U ziet nu in het scherm van de online aanvraag dat het document is toegevoegd:

u ziet nu in het scherm van de digitale aanvraag dat uw pdf is toegevoegd.png

U kunt alleen bestanden van maximaal 8 mb uploaden

Is uw bestand groter dan 8 mb? Dan ziet u onderstaande melding op het schermupload is te groot.png

Zorg dat uw bestand kleiner is dan 8 mb.

Meerdere pdf bestanden toevoegen aan één gevraagde upload

Soms kunt u meerdere pdf's toevoegen bij één gevraagde upload in de online aanvraag. Bijvoorbeeld bij het uploaden van uw inkomensgegevens. Kies dan meerdere keren voor ‘ selecteer een bestand’ om alle verschillende pdf's toe te voegen. U kunt dus niet meerdere documenten in 1 keer uploaden.

meerdere pdf bestanden toevoegen aan een gevraagde upload.png
U hebt nu 3 bestanden toegevoegd aan uw online aanvraag.

Een geüpload pdf-bestand verwijderen uit uw online aanvraag

Klik op 'verwijder' achter het bestand dat u wilt verwijderen. Het document verdwijnt dan uit de lijst geüploade bestanden.

een geupload bestand weer verwijderen uit uw digitale aanvraag.png   

Documenten uploaden bij een ingediende aanvraag

Wilt u  één of meer documenten uploaden bij een ingediende aanvraag? Dat kan. De aanvullende documenten worden toegevoegd aan uw aanvraag als u nog geen beslissing op deze aanvraag hebt ontvangen.