Sollicitatieproces

De IND biedt allerlei loopbaanmogelijkheden voor professionals met verschillende achtergronden en ambities. Werken bij de IND betekent werken met talentvolle collega’s, in een omgeving waar je volop keuzes hebt en kansen krijgt. Met elkaar zetten we ons in voor mensen die van over de hele wereld naar Nederland komen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Kom iets betekenen en solliciteer!

Wat kom jij betekenen? Bekijk onze vacatures en vind de baan die bij je past.

Wat je van ons mag verwachten

Jij betekent iets voor ons, wij betekenen iets voor jou. Onze arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk. Wat je van ons mag verwachten?

  • Een prima salaris, ook als trainee of stagiair (stagevergoeding). 
  • Een goede balans tussen werk en privé. Als je functie dat toelaat, kun je thuis en op kantoor (hybride) werken. 
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB krijg je naast je salaris en bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd (extra verlof). Zo maak je keuzes die passen bij jouw eigen wensen, afgestemd op je persoonlijke situatie.
  • Mogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling via de IND Academie, ons expertisecentrum voor leren en ontwikkelen. 

Al onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoornederland.nl

Vacature gevonden en dan?

Heb je een vacature gevonden waar je enthousiast van wordt? Geweldig! Dan horen we graag waarom je denkt dat jij de kandidaat bent die wij zoeken. In de vacaturetekst staat altijd aan wie je jouw motivatiebrief en CV kunt richten. En tot wanneer je kunt reageren. 
Je krijgt meestal binnen twee weken reactie van ons. Er zijn drie mogelijkheden:
•    We zijn benieuwd en willen samen bekijken hoe jouw talenten passen bij de vacature: we nodigen je uit voor een gesprek.
•    We denken dat andere kandidaten beter passen bij de functie en nodigen je niet uit voor een gesprek. 
•    We denken dat je niet past bij deze vacature, maar wel bij de IND. Daarom blijven we graag met je in contact voor de toekomst. 

Op gesprek

Zijn wij nieuwsgierig geworden en pas je bij de vacature? Dan nodigen we je uit voor een gesprek. We sturen je een e-mail met daarin informatie over de tijd en plaats. En uiteraard met wie je het gesprek zult hebben. 
Soms bestaat de sollicitatie uit meerdere rondes. We kunnen je ook vragen een assessment te doen of een opdracht uit te werken. 

De terugkoppeling

Een sollicitatie is altijd spannend. Zijn we een match? Of gaan we niet met elkaar verder? We laten je zo snel mogelijk weten wat onze conclusie is. Natuurlijk moet het van jouw kant ook klikken. Je hebt dus altijd tijd om daarover na te denken. 

Gefeliciteerd! 

We zijn een match! Wij hebben onze kandidaat gevonden en jij jouw nieuwe werkgever.