Afspraak ophalen verblijfsdocument

Laatste update: 9 augustus 2022

Op deze pagina maakt u een afspraak om uw verblijfsdocument op te halen bij een IND-loket. U kunt hier ook een afspraak maken om uw origineel document (zoals paspoort of geboorteakte) of EU registratiekaart op te halen.

Maak een afspraak als uw document klaar is 

 U kunt op 2 manieren bericht krijgen dat uw document klaar is: 

 • Via de post
  In de brief staat dat uw document klaar is en bij welk loket u uw document moet ophalen. U kunt uw document niet ophalen bij een ander loket. Maakt u toch een afspraak bij een ander loket dan in de brief staat, dan wordt uw afspraak geannuleerd.
 • Digitaal in Mijn IND
  In Mijn IND staat dat uw document klaar is. Kies uw woonplaats in de loketwijzer om te zien waar u uw document moet ophalen. U kunt uw document niet ophalen bij een ander loket. Maakt u toch een afspraak bij een ander loket dan in de loketwijzer staat, dan wordt uw afspraak geannuleerd. 

Online afspraak

Inwoners Zeeland: locaties Goes, Terneuzen, Hulst

U kunt een afspraak maken bij een van de locaties in Zeeland. Dit kan in Hulst of Goes op vrijdag 3 juni en in Terneuzen of Goes op vrijdag 22 juli. 
 

Online afspraak Zeeland

 

Route

De IND heeft verschillende locaties in Nederland. Bekijk de routebeschrijvingen voor alle IND-loketten.

Limburg

Inwoners van Limburg kunnen mogelijk een afspraak maken bij het Maastricht International Centre.

Afspraak annuleren

Kunt u niet komen? Annuleer dan uw afspraak via de link in de mail waarin uw afspraak wordt bevestigd.

Wanneer geen online afspraak maken 

Expat Centre Maastricht Region

Hebt u een uitnodigingsbrief ontvangen waarin staat dat uw verblijfsdocument of registratiekaart klaarligt in Maastricht? Maak dan een afspraak bij het Expat Centre Maastricht Region.

Vreemdelingen Identiteitsbewijs type W2 ophalen

Hebt u een brief ontvangen dat u uw Vreemdelingen Identiteitsbewijs type W2 kunt ophalen? Bel dan 088 043 04 30 om een afspraak te maken.

Meenemen naar de afspraak

 • Uw geldige paspoort (of ander reisdocument). 
 • Uw afspraakcode. Deze krijgt u in de e-mailbevestiging als u online een afspraak maakt.
 • Uw (verlopen) verblijfsdocument. Of het proces-verbaal van de politie na aangifte van verlies of diefstal van uw verblijfsdocument.
 • Uw (oude) Vreemdelingen Identiteitsbewijs (type W of W2) als u geen verblijfsdocument hebt. Of het proces-verbaal van de politie na aangifte van verlies of diefstal van uw Vreemdelingen Identiteitsbewijs.

Meenemen bij een in Nederland geboren kind

 • Geldig paspoort óf geldig verblijfsdocument van u (de ouder van het kind).
 • Geldig paspoort óf (kopie) geboorteakte/inschrijving gemeente (BRP) van het kind.

Document ophalen in persoon 

U moet uw document zelf ophalen bij het IND-loket. Kinderen jonger dan 18 jaar moeten samen met een ouder of wettelijk vertegenwoordiger hun document ophalen.

Kosten aanvraag betalen 

Moet u de kosten van de aanvraag nog betalen? Dan betaalt u deze in één keer bij het IND-loket. Dit kan contant of met pinpas. Betalen met creditcard is niet mogelijk.