• Home
 • Voorlichtings- en themabijeenkomsten over Kennis & Talent

Voorlichtings- en themabijeenkomsten over Kennis & Talent

Team Zakelijk organiseert voorlichtings- en themabijeenkomsten voor (aspirant) erkend referenten en hun gemachtigden.

Voorlichtingsbijeenkomsten

De voorlichtingsbijeenkomsten richten zich op erkend referenten en hun gemachtigden die geen of weinig ervaring hebben met verblijfsaanvragen op basis van Kennis & Talent. Tijdens deze bijeenkomsten geven IND-medewerkers algemene informatie over de procedures voor kennismigranten en Intra Corporate Transferees, digitale aanvragen via Portaal Zakelijk en de rechten en plichten van erkend referenten. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.  

Team Zakelijk organiseert ook speciale voorlichtingsbijeenkomsten voor bedrijven die nog geen erkend referent zijn, maar zich hierop aan het oriënteren zijn. Deze bijeenkomst informeert hen over de voorwaarden voor erkend referentschap en de daarbij behorende rechten en plichten.

Op verzoek kan een voorlichtingsbijeenkomst in het Engels worden georganiseerd, mits er voldoende aanmeldingen zijn. Heeft u interesse hierin? Mail dan naar arbeid@ind.nl.

Themabijeenkomsten

Team Zakelijk organiseert themabijeenkomsten voor erkend referenten en hun gemachtigden die graag meer willen weten over de wet- en regelgeving en werkinstructies van de IND. Tijdens deze bijeenkomsten geven IND-medewerkers voorlichting en beantwoorden uw vragen over het gekozen onderwerp.

Dit kunnen onderwerpen zijn die de IND belangrijk vindt om te bespreken, omdat er veel vragen over worden gesteld. Maar ook onderwerpen op verzoek van erkend referenten. Hebt u een verzoek aan de IND om een bepaald thema te bespreken? Laat ons dit weten via arbeid@ind.nl. Bij voldoende aanmeldingen wordt uw onderwerp mogelijk in een volgende themabijeenkomst besproken.

Data bijeenkomsten

 • Dinsdag 17 september 2019  (13:3016:30 uur)
  Themabijeenkomst (Nederlands) voor erkend referenten en hun gemachtigden. Thema: Rechten en plichten erkend referent.
  Themabijeenkomst (Engels) voor erkend referenten en hun gemachtigden. Thema: Rechten en plichten erkend referent. Let op! Aanmelding voor de Engelstalige bijeenkomst is uitsluitend mogelijk als u de Nederlandse taal niet machtig bent. 

 • Dinsdag 1 oktober 2019  (13:3016:30 uur)
  Voorlichtingsbijeenkomst (Nederlands) voor erkend referenten en hun gemachtigden.

 • Donderdag 14 november 2019  (09:3012:30 uur)
  Voorlichtingsbijeenkomst (Engels) voor erkend referenten en hun gemachtigden.

 • Vrijdag 6 december 2019  (13:0016:00 uur)
  Themabijeenkomst (Nederlands) voor erkend referenten en hun gemachtigden. Het thema wordt nog bekend gemaakt.

Alle bijeenkomsten zijn kosteloos en vinden plaats in het IND-kantoor Turfmarkt 147, 2511 DP Den Haag. Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Inschrijven

Bij belangstelling voor een bijeenkomst stuurt u uiterlijk twee weken van tevoren een e-mail naar arbeid@ind.nl. In het onderwerpveld vermeldt u: "voorlichtings- óf themabijeenkomst [datum bijeenkomst]".

Verder vermeldt u:

 • uw organisatienaam
 • uw KvK-nummer
 • namen van de deelnemers (maximaal 2). 

U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een uitnodiging.

Delen