Brexit (Terugtrekkingsakkoord VK)

U woonde al vóór 31 januari 2020 (Brexit) in Nederland. Of u reist ná 31 januari 2020 maar vóór 1 januari 2021 naar Nederland om hier te wonen*. U bent een onderdaan van het Verenigd Koninkrijk (VK). Of u bent een familielid van een VK-onderdaan en u hebt niet de nationaliteit van de EU-, EER- of Zwitserland. Brexit met een deal zorgt ervoor dat de regels van het terugtrekkingsakkoord voor u gelden.  U hebt een verblijfsdocument nodig als u ná 31 december 2020 in Nederland wilt blijven wonen. Op deze website:
- staat informatie over wonen in Nederland na Brexit;
- doet u een aanvraag voor een verblijfsdocument;
- staat informatie voor grensarbeiders ; en
- maakt u afspraken voor afname biometrie en ophalen verblijfsdocument.

Nieuws

Maandelijkse rapportage verblijfsaanvragen Britten

- ​De IND publiceert een maandelijkse rapportage over de voortgang van het behandelen van verblijfs...

Britten met document voor EU duurzaam nu aan de beurt om verblijf na Brexit te regelen

- ​De IND nodigt sinds vorige week ook Britten met een verblijfsdocument voor duurzaam verblijf uit...

Belangrijke informatie in nieuwe Brexit-nieuwsbrief

- ​​De Brexit-nieuwsbrief van april 2020 is gepubliceerd.

Meer nieuws

Handig om te weten

  • *Reist u nu als VK-onderdaan maar vóór 1 januari 2021 naar Nederland om hier te wonen? U valt onder de regels van het terugtrekkingsakkoord. U hebt een verblijfsdocument nodig om vanaf 1 januari 2021 in Nederland te blijven wonen. Tijdens de overgangsperiode stuurt de IND een uitnodiging aan VK-onderdanen om een aanvraag in te dienen. Zorg ervoor dat u een uitnodiging krijgt.

    Bent u familielid van een VK-onderdaan? En reist u nu naar Nederland om bij de VK-onderdaan te komen wonen? Op onze website over Gezinshereniging na Brexit leest u wat u moet doen.

  • Reist u als VK-onderdaan ná 31 december 2020 naar Nederland om hier te wonen en komt u niet voor gezinshereniging volgens het terugtrekkingsakkoord? Voor u gelden andere regels om in Nederland te kunnen wonen. Op de website van de IND staat informatie bij de verschillende verblijfsdoelen zoals EU, Familie, Werk en Nederlanderschap.