• Home
  • Bezorging verblijfsdocument na Brexit

Bezorging verblijfsdocument na Brexit

U hoeft geen afspraak te maken bij een IND-loket om uw verblijfsdocument op te halen. Uw verblijfsdocument wordt door een koerier thuisbezorgd. Op deze pagina leest u hoe dit gaat.

Als uw verblijfsdocument klaar is gaat de Interdepartementale Post- en Koeriersdienst (IPKD) uw verblijfsdocument bij u thuis bezorgen. De IPKD is een organisatie van de Rijksoverheid en specialist in koeriersdiensten. 

Hoe krijgt u uw verblijfsdocument?

Een koerier van de IPKD bezorgt uw verblijfsdocument. U moet het verblijfsdocument zelf aannemen. Voor de veiligheid moet u een geldig legitimatiebewijs (uw paspoort of identiteitsbewijs) laten zien aan de koerier. Iemand anders kan dat niet voor u doen. 

Wanneer wordt uw verblijfsdocument bezorgd?

De IPKD gaat tot 1 oktober 2021 verblijfsdocumenten thuis bezorgen. We kunnen u niet vertellen wanneer de IPKD uw verblijfsdocument bij u thuis bezorgt. U kunt van tevoren geen afspraak maken.

Wat als u niet thuis bent?

Als u niet thuis bent, laat de IPKD een bericht in uw brievenbus achter. In dit bericht staan persoonlijke inlogcodes en contactgegevens van de IPKD. Met deze gegevens maakt u een online afspraak bij de IPKD voor thuisbezorging. Of om het verblijfsdocument zelf op te halen bij een IPKD-locatie. Een telefonische afspraak is ook mogelijk. Het nummer staat op het achtergelaten bericht. Op dezelfde manier kunt u een gemaakte afspraak veranderen als dat nodig is. Maakt u geen afspraak dan komt de IPKD nog maximaal 2 keer bij u thuis om uw verblijfsdocument te bezorgen. Lukt dat niet, dan kunt u uw verblijfsdocument alleen nog binnen een paar dagen ophalen bij een IPKD-locatie. Daarna stuurt de IPKD het verblijfsdocument terug naar de IND.

Hoe gaat thuisbezorging door de IPKD als u niet in de stad woont?

De IPKD werkt anders als u in een gebied woont met weinig inwoners. De IPKD stuurt u dan eerst een e-mail. Of u wordt eerst gebeld door de IPKD. Zo krijgt u uw persoonlijke inlogcodes en contactgegevens van de IPKD. Hiermee kunt u een online afspraak voor thuisbezorging bij de IPKD maken. Op de dag van de afspraak bezorgt de koerier uw verblijfsdocument aan huis.

U leest meer informatie over thuisbezorging van uw verblijfsdocument op onze Q & A Deal Brexit (alleen Engels).