• Home
  • Afspraak maken: afnemen biometrie na Brexit

Afspraak maken: afnemen biometrie na Brexit

Let op! U kunt op dit moment geen afspraak maken. Kijk voor actuele informatie over het coronavirus en de bereikbaarheid van de IND op ind.nl/coronavirus.

​Hebt u al een aanvraag voor een verblijfsdocument gedaan? Of hebt u een brief van de IND gekregen waarin staat dat u uw oude verblijfsdocument kunt laten omwisselen voor een nieuwe? Maak dan pas een afspraak voor afname biometrie.

Waarom moet u een afspraak maken voor biometrie?

De IND heeft uw vingerafdrukken, pasfoto en handtekening nodig om uw verblijfsdocument te maken en uw identiteit vast te stellen. Deze biometrische gegevens worden afgenomen bij een IND-loket van uw keuze. Hiervoor moet u online een afspraak maken.

Welke biometrische gegevens heeft de IND van u nodig?

De IND heeft bij elke aanvraag een foto en handtekening van u nodig. Deze biometrische gegevens worden afgenomen bij een IND-loket of expatcentrum. Bij dit loketbezoek wordt ook gekeken of er nog vingerafdrukken nodig zijn.

Hebt u een aanvraag ingediend voor een kind jonger dan 1 jaar? Laat dan een pasfoto van uw kind maken bij een fotograaf en stuur deze naar de IND met de Bijlage fotokaart. U hoeft voor uw kind geen afspraak meer te maken bij een IND-loket of expatcentrum.

Wanneer kunt u een afspraak maken?

Komt uw aanvraag voor een verblijfsdocument binnen dan krijgt u een brief van de IND (ontvangstbevestiging). In deze brief staat dat u biometrische gegevens moet laten afnemen. Maak daarvoor zo snel mogelijk online een afspraak. Zonder biometrische gegevens kan de IND uw verblijfsdocument niet maken.

Wat moet u meenemen naar de afspraak?

  • Uw geldige paspoort. 
  • Uw afspraakcode. Deze krijgt u in de e-mail bevestiging als u online een afspraak maakt.
  • Als u die hebt: uw (verlopen) verblijfsdocument. Als uw document verloren of gestolen is: het proces-verbaal van de politie na aangifte van verlies of diefstal.

Kosten

Het laten afnemen van biometrie kost geen geld.    


Route

De IND heeft verschillende locaties in Nederland. De routebeschrijvingen naar de IND-loketten en expatcentra vindt u onder contact.

Afspraak annuleren

Kunt u niet komen?
Annuleer dan uw afspraak via de link in de mail waarin uw afspraak wordt bevestigd.