• Home
  • Afspraak maken: afnemen biometrie na Brexit

Afspraak maken: afnemen biometrie na Brexit

U hebt een brief gekregen waarin staat dat de IND uw foto, handtekening en/of vingerafdrukken (biometrie) nodig heeft. Met deze gegevens maken we uw verblijfsdocument. Maak een afspraak voor biometrie bij een IND-loket.

Afspraak nodig

  • Bij iedere nieuwe aanvraag die u doet bij de IND hebben wij nieuwe biometrie van u nodig. 

  • U bent ouder dan 1 jaar en hebt nog nooit een verblijfsdocument van de IND gehad. Uw biometrie is niet eerder afgenomen door de Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland, of de politie of Koninklijke Marechaussee (KMar) bij een asielaanvraag.  

  • U hebt eerder een verblijfsdocument gehad, maar u bent daarna 6, 12 of 18 jaar oud geworden. U moet nieuwe vingerafdrukken laten afnemen, omdat deze in de groei veranderen.

  • In uw brief staat dat uw pasfoto, handtekening en/of vingerafdrukken ontbreken of niet goed zijn. 

U hoeft geen pasfoto mee te nemen naar het loket. De IND maakt zelf een digitale pasfoto van u. 

Na verblijf in zeer hoogrisicogebied

Komt u net uit een land of gebied met een zeer hoog coronarisico? Ga dan eerst in thuisquarantaine (blijf thuis) en plan uw afspraak na deze periode.


Maak online afspraak

Fotokaart opsturen

Is het verblijfsdocument voor een kind jonger dan 1 jaar? Gebruik dan altijd de Bijlage fotokaart om een pasfoto van het kind per post naar de IND te sturen. â€‹Een fotograaf moet de pasfoto maken die u opstuurt met de fotokaart. Lees meer over eisen aan de pasfoto.

Kosten

Afnemen van uw biometrische gegevens is gratis.    

Bekijk onze film 'Wat is biometrie en hoe wordt het afgenomen?'

De film is opgenomen in het Nederlands. Nederlandse en Engelse ondertiteling (closed captions) zijn beschikbaar. Kijk hiervoor bij het wieltje van de filminstellingen in het scherm. 

Samenvatting film

De film duurt 1 minuut en 47 seconden en laat een IND-loket zien. IND-medewerker Djino Cabenda helpt een vrouw met biometrie. Biometrie betekent afnemen en opslaan van vingerafdrukken en pasfoto plus het zetten van een handtekening. Dit is nodig voor vaststelling van wie de klant is (identiteit) en bestelling van een verblijfsdocument (pasje). Biometrie gebeurt digitaal met hulp van apparaten in een biometriezuil. Dit is een kolom met fotocamera, scanner van vingertoppen en een scherm om een handtekening te zetten. Klanten met lang haar doen het achter de oren. Hoofddoeken moeten egaal van kleur zijn zonder figuurtjes. Kinderen onder 1 jaar gaan niet naar een IND-loket voor biometrie. In dat geval downloadt u eerst een fotokaart van onze website. U vult daarna de kaart in en stuurt hem naar de IND. De IND neemt ook bij de loketten maatregelen tegen corona. Er zit plexiglas tussen medewerker en klant. Er is desinfecterende handgel en de biometriezuil wordt met alcoholdoekjes schoongemaakt. U krijgt een brief als uw verblijfsdocument klaar is.

 
 
Brexit-hoofdpagina

Route

De IND heeft verschillende locaties in Nederland. De routebeschrijvingen naar de loketten en kantoren van de IND en expatcentra vindt u onder contact.

Afspraak annuleren

Kunt u niet komen? Annuleer dan uw afspraak via de link in de mail waarin uw afspraak wordt bevestigd.