• Home
  • Afspraak maken: afnemen biometrie na Brexit

Afspraak maken: afnemen biometrie na Brexit

U hebt een brief gekregen waarin staat dat de IND uw vingerafdrukken, foto en handtekening nodig heeft. Al deze biometrische gegevens worden afgenomen bij het IND-loket in Almere, de tijdelijke locatie in Amsterdam of een expatcentrum. Dit kan alleen op afspraak. Hieronder leest u meer informatie over biometrie en het maken van een online afspraak.

Waarom moet u een afspraak maken voor biometrie?

De IND heeft uw vingerafdrukken, foto en handtekening nodig om uw verblijfsdocument te maken en uw identiteit vast te stellen. U kunt een afspraak voor biometrie maken bij het IND-loket in Almere, de tijdelijke IND locatie in Amsterdam of bij een expatcentrum naar keuze.

De IND opent vanaf 17 augustus 2020 tijdelijk een extra locatie in het politiebureau aan de Johan Huizingalaan 757 in Amsterdam voor de afname van biometrie. Dit loket is alleen bedoeld voor VK onderdanen en hun familieleden. Als u biometrie wilt laten afnemen in Amsterdam dan kunt u online een afspraak maken.  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze collega's van de Brexitlijn op 088 04 30 410. De Brexitlijn is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur.

Door de coronacrisis is het op dit moment erg druk. Soms kunt u daarom niet terecht bij de locatie van uw keuze. Hierdoor kan het gebeuren dat u een afspraak moet maken bij een andere locatie.  Controleer regelmatig of er nieuwe afspraakmogelijkheden zijn op de locatie van uw keuze.  Onze excuses voor het ongemak.

Online afspraak

Welke biometrische gegevens heeft de IND van u nodig?

De IND heeft bij elke aanvraag een foto en handtekening van u nodig. Deze biometrische gegevens worden afgenomen bij het IND-loket in Almere of een expatcentrum. Bij dit loketbezoek wordt ook gekeken of er nog vingerafdrukken nodig zijn.

Hebt u een aanvraag ingediend voor een kind jonger dan 1 jaar? Laat dan een pasfoto van uw kind maken bij een fotograaf en stuur deze naar de IND met de Bijlage fotokaart. U hoeft voor uw kind geen afspraak meer te maken bij het IND-loket in Almere of een expatcentrum.

Wanneer kunt u een afspraak maken?

Komt uw aanvraag voor een verblijfsdocument binnen dan krijgt u een brief van de IND (ontvangstbevestiging). In deze brief staat dat u biometrische gegevens moet laten afnemen. Maak daarvoor zo snel mogelijk online een afspraak. Zonder biometrische gegevens kan de IND uw verblijfsdocument niet maken.

Wat moet u meenemen naar de afspraak?

  • Uw geldige paspoort. 
  • Uw afspraakcode. Deze krijgt u in de e-mail bevestiging als u online een afspraak maakt.
  • Als u die hebt: uw (verlopen) verblijfsdocument. Als uw document verloren of gestolen is: het proces-verbaal van de politie na aangifte van verlies of diefstal.

Kosten

Het laten afnemen van biometrie kost geen geld.    

Route

De IND heeft verschillende locaties in Nederland. De routebeschrijvingen naar de IND-loketten en expatcentra vindt u onder contact.

Afspraak annuleren

Kunt u niet komen?
Annuleer dan uw afspraak via de link in de mail waarin uw afspraak wordt bevestigd.