• Home
  • Afspraak biometrie: pasfoto, handtekening en vingerafdrukken

Afspraak biometrie: pasfoto, handtekening en vingerafdrukken

U hebt een brief van de IND gekregen waarin staat dat de IND uw foto, handtekening en/of vingerafdrukken nodig heeft om uw verblijfsdocument te maken. Lees of u een afspraak maakt bij een IND-loket, of een fotokaart gebruikt.

Afspraak nodig

  • U bent ouder dan 1 jaar en hebt nog nooit een verblijfsdocument van de IND gehad. Uw biometrie is niet eerder afgenomen door de Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland, of de politie of Koninklijke Marechaussee (KMar) bij een asielaanvraag.  
  • U hebt eerder een verblijfsdocument gehad, maar u bent sindsdien 6, 12 of 18 jaar oud geworden. U moet nieuwe vingerafdrukken laten afnemen, omdat deze in de groei veranderen.

Na verblijf in zeer hoogrisicogebied

Komt u net uit een land of gebied met een zeer hoog coronarisico? Ga dan eerst in thuisquarantaine (blijf thuis) en plan uw afspraak na deze periode.

Maak online afspraak

Keuze na eerder verblijfsdocument: fotokaart of afspraak

Hebt u al eerder een verblijfsdocument gehad? Gebruik dan de Bijlage fotokaart om uw pasfoto en handtekening per post naar de IND te sturen. Lees meer over eisen aan de pasfoto. Of maak online een afspraak bij een IND-loket om daar een foto te laten maken en uw handtekening te zetten. U moet altijd een afspraak maken als u 6, 12 of 18 jaar oud bent geworden. De medewerker van het loket neemt dan nieuwe vingerafdrukken af.

Fotokaart bij kind jonger dan 1

Is het verblijfsdocument voor een kind jonger dan 1 jaar? Gebruik dan altijd de Bijlage fotokaart om een pasfoto van uw kind per post naar de IND te sturen. Lees meer over eisen aan de pasfoto.

Kosten

Het laten afnemen van biometrie is gratis.

 Route

​​De IND heeft verschillende locaties in Nederland. Bekijk de routebeschrijvingen voor alle IND-loketten.

 Limburg

​Inwoners van Limburg kunnen mogelijk een afspraak maken bij het Expat Centre Maastricht Region.

 Afspraak annuleren

​Kunt u niet komen? Annuleer dan uw afspraak via de link in de mail waarin uw afspraak wordt bevestigd.