Medewerker Horen en Beslissen

Migratie gaat om mensen. Mensen die bescherming vragen, willen komen studeren of hun kennis aanbieden. Maar ook mensen die in Nederland willen werken, bij hun familie willen zijn of Nederlander willen worden. Zulke migratievraagstukken vragen om weloverwogen beslissingen. Wil jij daar iets in betekenen?

Dit betekent een baan als hoor- en beslismedewerker

Als medewerker horen en beslissen handel je aanvragen af van mensen uit de hele wereld. Je kunt je verdiepen in allerlei landen en culturen en je leert meer over mensen dan je je ooit kunt voorstellen. Werken bij de IND betekent ook een baan met grote impact. Jouw beslissingen zijn niet alleen belangrijk voor de aanvragers, maar voor de hele maatschappij. Je bent er voor mensen én je bent er voor de veiligheid van ons land. Dat is niet altijd eenvoudig. De ene keer zie je mensen vol vreugde, de andere keer heel emotioneel. Deze baan is allesbehalve standaard. Maar: ook nooit saai. Waardoor je jezelf blijft ontwikkelen. Dat laatste vinden we bij de IND ontzettend belangrijk.

 

Beslismedewerker Carla

Wervingsrondes in 2022

Bij de IND zoeken we eigenlijk altijd naar professionele, aardige en doortastende medewerkers Horen en Beslissen. We hebben daarom in 2022 elke maand een sollicitatieronde waarin je kunt reageren. Je hoort dan binnen een week wat de volgende stap in de procedure wordt voor jou en nog dezelfde maand of je aan je nieuwe uitdaging kan beginnen! Wacht niet te lang als je interesse hebt, want het kan snel gaan. Bij geschiktheid nemen we kandidaten direct aan.

Elke sollicitatieronde bestaat uit de volgende stappen: de beoordeling van je schriftelijke sollicitatie, een assessment waarin we je analytische vermogen en je schrijfvaardigheid toetsen en een persoonlijk gesprek. Tot slot de aanbieding waarin we de arbeidsvoorwaarden met je bespreken.

2022

Online

Deadline kandidaat aanleveren cv

Cv selectie

Schrijftest

Gesprekken

AVW

 

November

14-okt

Zondag 30-10

Maandag 31-10

Maandag 7-11

Start Woensdag 16/17 en 18

Week 47/48

December

 

Zondag 27-11

Maandag 28-11

Maandag 5-12

Start Woensdag 14/15/16

Week 51/52

Baan als hoor- en beslismedewerker, inclusief opleiding

Word je aangenomen? Dan biedt de IND je een baan aan die start met een opleidings- en begeleidingstraject van negen tot twaalf maanden. In die periode leer je alles wat nodig is om je te ontwikkelen tot een zelfstandige hoor- en beslismedewerker en krijg je steeds meer eigen verantwoordelijkheid. Ook na deze periode kun je continu blijven leren en jezelf ontwikkelen. We ondersteunen je hier graag in, want we hopen op een goede en langdurige werkrelatie met elkaar.

Informatie en solliciteren

Wil je meer informatie? Of solliciteren? Neem dan gerust contact met ons op!

Blik in de toekomst

Ben je benieuwd naar je toekomstige collega’s en wat je voor ons komt betekenen als hoor- en beslismedewerker? Hieronder twee video’s die je alvast kunt bekijken!