Medewerker Horen en Beslissen

Migratie gaat om mensen. Mensen die bescherming vragen, willen komen studeren of hun kennis aanbieden. Maar ook mensen die in Nederland willen werken, bij hun familie willen zijn of Nederlander willen worden. Zulke migratievraagstukken vragen om weloverwogen beslissingen. Wil jij daar iets in betekenen?

Dit betekent een baan als hoor- en beslismedewerker

Als medewerker horen en beslissen handel je aanvragen af van mensen uit de hele wereld. Je kunt je verdiepen in allerlei landen en culturen en je leert meer over mensen dan je je ooit kunt voorstellen. Werken bij de IND betekent ook een baan met grote impact. Jouw beslissingen zijn niet alleen belangrijk voor de aanvragers, maar voor de hele maatschappij. Je bent er voor mensen én je bent er voor de veiligheid van ons land. Dat is niet altijd eenvoudig. De ene keer zie je mensen vol vreugde, de andere keer heel emotioneel. Deze baan is allesbehalve standaard. Maar: ook nooit saai. Waardoor je jezelf blijft ontwikkelen. Dat laatste vinden we bij de IND ontzettend belangrijk.

 

hoor en beslis

Wervingsrondes in 2023

Bij de directie Asiel en Bescherming zijn we doorlopend op zoek naar professionals voor de functie van  medewerker Horen en Beslissen, voor zowel de werksoort Nareis als Asiel. In 2023 hebben wij min of meer om de maand sollicitatierondes om je belangstelling kenbaar te maken.

Wij zien graag in het Nederlands je cv met begeleidende brief waaruit je intrinsieke motivatie blijkt waarom je deze mooie functie wilt bekleden. Je kunt op één van de openstaande functies reageren en in je motivatie aangeven als er nog een locatie je aanspreekt als 2e keus.

Elke sollicitatieronde bestaat uit de volgende stappen: 

  • een beoordeling van je schriftelijke sollicitatie in de week na het sluiten van de vacature.
  • een digitaal schrijfassessment waarin je analytische vermogen, je schrijfvaardigheid en beheersing van de Nederlandse taal wordt getoetst. Binnen een week ontvang je de uitslag. 
  • is je assessment succesvol, dan volgt een persoonlijk gesprek met een manager, ervaringsdeskundige en een recruiter op een IND-locatie.
  • na een positieve uitkomst van het gesprek, krijg je binnen een week de aanbieding waarin we de arbeidsvoorwaarden met je bespreken. Inschaling gebeurt op basis van relevante werkervaring.
  • tot slot verwelkomen wij je graag in de Basis Opleiding Asiel (BOA) of Basis Opleiding Nareis (BON).

Online

Deadline  sollicitatie

Cv selectie

Schrijftest

Gesprekken

AVW vanaf

25 juli

14 augustus

15 augustus

4 september

13, 14 en 15 september

Week 41

10 oktober

23 oktober

24 oktober

6 november

15, 16 en 17 november

Week 50


Baan als hoor- en beslismedewerker, inclusief opleiding

Word je aangenomen? Dan biedt de IND je een baan aan die start met een opleidings- en begeleidingstraject van negen tot twaalf maanden bij de BOA (in Utrecht of Zwolle) of twee maanden bij de BON (op eigen locatie). In deze periode leer je alles wat nodig is om je te ontwikkelen tot een zelfstandige hoor- en beslismedewerker en krijg je steeds meer eigen verantwoordelijkheid. Ook na deze periode kun je continu blijven leren en jezelf ontwikkelen. We ondersteunen je hier graag in, want we hopen op een goede en langdurige werkrelatie met elkaar.

Informatie en solliciteren

Wil je meer informatie? Of solliciteren? Neem dan gerust contact met ons op!

  • Bel met coördinerend senior adviseur werving en selectie Mirjam Koolen 06-27437858 of met senior adviseur werving en selectie Ilse Blad 06-31109141.
  • Stuur een mail naar: werving.selectie@ind.nl

Blik in de toekomst

Ben je benieuwd naar je toekomstige collega’s en wat je voor ons komt betekenen als hoor- en beslismedewerker? Hieronder twee video’s die je alvast kunt bekijken!