Medewerker Horen en Beslissen

Migratie gaat om mensen. Mensen die bescherming vragen, willen komen studeren of hun kennis aanbieden. Maar ook mensen die in Nederland willen werken, bij hun familie willen zijn of Nederlander willen worden. Zulke migratievraagstukken vragen om weloverwogen beslissingen. Wil jij daar iets in betekenen?

Dit betekent een baan als hoor- en beslismedewerker

Als medewerker horen en beslissen handel je aanvragen af van mensen uit de hele wereld. Je kunt je verdiepen in allerlei landen en culturen en je leert meer over mensen dan je je ooit kunt voorstellen. Werken bij de IND betekent ook een baan met grote impact. Jouw beslissingen zijn niet alleen belangrijk voor de aanvragers, maar voor de hele maatschappij. Je bent er voor mensen én je bent er voor de veiligheid van ons land. Dat is niet altijd eenvoudig. De ene keer zie je mensen vol vreugde, de andere keer heel emotioneel. Deze baan is allesbehalve standaard. Maar: ook nooit saai. Waardoor je jezelf blijft ontwikkelen. Dat laatste vinden we bij de IND ontzettend belangrijk.

 

hoor en beslis

Werving en Selectie informatie

We werven meerdere nieuwe collega’s voor de verschillende locaties. Op een later moment zal in overleg bepaald worden op welke locatie je geplaatst kunt worden. Hierbij houden wij rekening met je woonplaats. Geef daarom in je brief duidelijk aan waar je eerste en of tweede voorkeur naar uit gaat wat betreft de standplaats en of je flexibel bent met reizen. Richt je sollicitatie alleen aan je eerste keus en vermeld in je motivatie eventueel je tweede keus.

Elke sollicitatieronde bestaat uit de volgende stappen: 
•    een beoordeling van je schriftelijke sollicitatie in de week na het sluiten van de vacature.
•    een digitaal schrijfassessment waarin je analytische vermogen, je schrijfvaardigheid en beheersing van de Nederlandse taal wordt getoetst. Binnen een week ontvang je de uitslag. 
•    is je assessment succesvol, dan volgt een persoonlijk gesprek met een manager, ervaringsdeskundige en een recruiter op een IND-locatie.
•    na een positieve uitkomst van het gesprek, krijg je binnen een week de aanbieding waarin we de arbeidsvoorwaarden met je bespreken. Inschaling gebeurt op basis van relevante werkervaring.
•    tot slot verwelkomen wij je graag in de Basis Opleiding Asiel (BOA) of Basis Opleiding Nareis (BON)

Baan als hoor- en beslismedewerker, inclusief opleiding

Word je aangenomen? Dan biedt de IND je een baan aan die start met een opleidings- en begeleidingstraject twaalf maanden. Wat jou in staat stelt jezelf te ontwikkelen tot een zelfstandige hoor- en beslismedewerker. De opleiding is hybride in Zwolle, Utrecht op je standplaats en vanuit huis. Ook na deze periode verwachten wij dat jij continu blijft leren en jezelf ontwikkelt in het werk. Als Directie A&B ondersteunen wij jou hier vanzelfsprekend in. Door deze investering in jou gaat de Directie A&B ervan uit dat wij een langdurige werkrelatie met elkaar opbouwen.

Informatie en interesse 

Hartelijk dank voor je interesse in de IND. Op dit moment nemen wij geen open sollicitaties in behandeling. Wij raden je aan om regelmatig onze vacaturepagina te raadplegen voor eventuele passende mogelijkheden in de toekomst.

Heb je vragen over de functie medewerker horen en beslissen? Over de sollicitatieprocedure of het opleidings- en begeleidingsproces? 

  • Neem contact op met onze recruitmentafdeling via werving.selectie@ind.nl. Mirjam Koolen zal je vraag beantwoorden.

Blik in de toekomst

Ben je benieuwd naar je toekomstige collega’s en wat je voor ons komt betekenen als hoor- en beslismedewerker? Hieronder twee video’s die je alvast kunt bekijken!