ICT’er bij de IND

Bij de IND ben je niet zomaar een ICT’er. Je bent hier een specialist die werkt voor heel Nederland. Sterker nog: de wereld. Dat doe je door ons te helpen bij moderne oplossingen en een datagedreven dienstverlening. Bijvoorbeeld voor mensen die hier asiel aanvragen. Of mensen die hier als expat of student willen komen.

Ben jij een slimme en doortastende ICT’er? En werk je graag in een organisatie met maatschappelijke impact? Kom dan bij de IND. We hebben onder andere vacatures op het gebied van softwareontwikkeling, architectuur, projectleiding, informatiebeveiliging, datamanagement en -modellering, test en (regel)beheer.

Hier willen we naar toe, met jouw hulp

We willen binnen vijf jaar een moderne en datagedreven dienstverlener zijn. Dat stelt andere (en hogere) eisen aan onze informatievoorziening. En we willen onze processen nog verder digitaliseren. Daarnaast ligt de focus op een IV-organisatie die wendbaar is en snel kan inspelen op verandering. Tegelijk moet dat IV-landschap ook robuust en toekomstbestendig zijn. We stappen langzaam maar zeker over op een meer innovatieve en flexibele softwarestack en een ondersteunend platform. En daarbovenop een event-driven architectuur die uit microservices bestaat. Voor iedere functionaliteit onderzoeken we welke stack daar het beste bij past.

ict

 

Hoe sneller de systemen werken, hoe sneller collega’s kunnen horen en beslissen. En hoe sneller mensen weten waar ze aan toe zijn. ICT heeft gewoon gevolgen.

Over ons

De directie Informatievoorziening (IV) levert oplossingen voor alle afdelingen van de IND. We ontwerpen, testen en implementeren ICT-oplossingen die aansluiten bij de veranderbehoefte van de organisatie. Of liever nog: die daarop anticiperen. Dat doen we in eigen beheer en in nauwe samenwerking met de betrokken afdelingen en collega’s. Soms werken we in sprints, soms in gecombineerde klantteams en soms in projecten. Bepaalde ICT-diensten kopen we in, zoals onze werkplekken.

Je collega’s

Je krijgt bij de IND ongeveer 300 professionele ICT-collega’s die samen voor dezelfde opgave staan. Zij werken dagelijks met diverse methoden en technieken. Denk aan: DevOps, Java, Liferay, Apex, .net, E(lastic)LK stack, Kafka, AxonIQ, Camunda, Spring, MongoDB, NEO4J, PostgreSQL, VMWare CF, Kubernetes. Onze directie kenmerkt zich door een ongedwongen werksfeer. Diversiteit en inclusie zijn belangrijke thema’s. We willen dat iedereen zich thuis voelt bij de IND. Op ons moderne kantoor in Den Haag, maar ook als we samenwerken vanuit huis.

Jezelf blijven ontwikkelen

We staan voor een grote uitdaging waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken! En natuurlijk betekenen we ook graag iets voor jou. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen, want bij de IND begrijpen we hoe snel vakkennis kan veranderen in jouw vakgebied. Naast opleidingen, trainingen en cursussen stimuleren we ook kennisoverdracht. Elke vakgroep heeft een “topspecialist”: een expert en ambassadeur in één. Diegene fungeert als vraagbaak en spoort collega’s aan om een actieve bijdrage te leveren in het halen en brengen van kennis. We begeleiden je graag op je carrièrepad, want we hopen dat we samen een goede en langdurige werkrelatie tegemoet gaan.

Lees het interview met scrum master Jeanette

 

  • Bekijk alle ICT-vacatures
  • Softwareontwikkeling, architectuur, projectleiding, informatiebeveiliging, datamanagement en -modellering, test en (regel)beheer.