• Home
  • Nieuws
  • Veel belangstelling voor landelijke open dag asielzoekerscentra

Veel belangstelling voor landelijke open dag asielzoekerscentra

Het bezoekersaantal voor de landelijke open dag van asielzoekerscentra is uitgekomen op ruim 40.000. Zo'n 70 asielzoekerscentra openden zaterdag 24 september hun deuren voor het publiek.


De landelijke Open azc dag is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in samenwerking met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terug en Vertrek (DT&V). Alle organisaties spreken van een geslaagde dag waarin veel mooie ontmoetingen hebben plaatsgevonden.

Integratie

Jasper Kuipers, adjunct-directeur VluchtelingenWerk Nederland: "Vluchtelingen hebben op de open dag een gezicht gekregen. Een mooie dag na een jaar waarin er veel over vluchtelingen gepraat is. Het is voor de integratie van vluchtelingen ontzettend belangrijk dat zij zich snel thuis voelen. Dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om een kijkje te nemen in het AZC en mét vluchtelingen te praten zal daar zeker aan bijdragen."

 

Hartverwarmend

Gerard Bakker, bestuursvoorzitter COA: "Het was een hele mooie dag met een geweldige opkomst. Het afgelopen jaar hadden we te maken met een enorm hoge instroom aan vluchtelingen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen vandaag zijn langsgekomen om kennis te maken met vluchtelingen en om meer te weten te komen over het wonen en werken op een opvanglocatie. Door ontmoeting ontstaat begrip voor elkaar."

 

Delen

   

Nieuws

Uitstel Brexit: geen gevolgen voor verblijfsrecht VK-onderdanen in Nederland

- In de periode van uitstel Brexit behouden VK onderdanen en hun familieleden in Nederland hun rech...

IND stuurt aan VK-onderdanen in Nederland een tijdelijke verblijfsvergunning die nodig is bij een no-deal Brexit

- ​Ook al is de verwachting dat de Brexit datum wordt uitgesteld, toch is de IND gestart met de ver...

‘Mensenwerk’ IND centraal tijdens jubileumcongres

- ​"Met ons werk kunnen we het verschil maken." Dat zei hoofddirecteur IND Aly van Berckel donderda...

Meer nieuws