• Home
  • Nieuws
  • Veel belangstelling voor landelijke open dag asielzoekerscentra

Veel belangstelling voor landelijke open dag asielzoekerscentra

Het bezoekersaantal voor de landelijke open dag van asielzoekerscentra is uitgekomen op ruim 40.000. Zo'n 70 asielzoekerscentra openden zaterdag 24 september hun deuren voor het publiek.


De landelijke Open azc dag is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in samenwerking met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terug en Vertrek (DT&V). Alle organisaties spreken van een geslaagde dag waarin veel mooie ontmoetingen hebben plaatsgevonden.

Integratie

Jasper Kuipers, adjunct-directeur VluchtelingenWerk Nederland: "Vluchtelingen hebben op de open dag een gezicht gekregen. Een mooie dag na een jaar waarin er veel over vluchtelingen gepraat is. Het is voor de integratie van vluchtelingen ontzettend belangrijk dat zij zich snel thuis voelen. Dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om een kijkje te nemen in het AZC en mét vluchtelingen te praten zal daar zeker aan bijdragen."

 

Hartverwarmend

Gerard Bakker, bestuursvoorzitter COA: "Het was een hele mooie dag met een geweldige opkomst. Het afgelopen jaar hadden we te maken met een enorm hoge instroom aan vluchtelingen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen vandaag zijn langsgekomen om kennis te maken met vluchtelingen en om meer te weten te komen over het wonen en werken op een opvanglocatie. Door ontmoeting ontstaat begrip voor elkaar."

 

Nieuws

Tijdelijke versoepeling mvv-vereiste vanwege COVID-19

- ​De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid versoepelt tijdelijk voor enkele specifieke groep...

IND-Pilot in Zuid-Limburg is succesvol

- ​De in januari 2020 gestarte pilot van het Expat Centre Maastricht Region, de Gemeente Maastricht...

De Nieuwsbrief Zakelijk van 6 april 2021 staat nu online

- ​De nieuwste Nieuwsbrief Zakelijk staat klaar voor erkend referenten van arbeidgerelateerde doele...

Meer nieuws