• Home
  • Nieuws
  • Steeds meer mogelijkheden voor online dienstverlening

Steeds meer mogelijkheden voor online dienstverlening

De klant krijgt steeds meer mogelijkheden om zelf zijn aanvragen te doen via de site van de IND.

​Een nieuwe optie voor online dienstverlening. De klant kan nu zelf via de website van de IND een aanvraag doen voor vernieuwing van zijn verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. En in de komende tijd breidt de IND de mogelijkheden om zaken digitaal te kunnen afhandelen verder uit.

De IND stelt de klant centraal. Niet voor niets weet de klant de weg naar de online dienstverlening op de website steeds beter te vinden. Voor zakelijke klanten is het al heel gewoon om aanvragen voor een verblijfsvergunning voor kennismigranten, wetenschappelijk onderzoekers, au pairs en uitwisseling digitaal in te dienen. Het resultaat is dat zij ook eerder een antwoord op hun aanvraag hebben.

Dat proces zet nu ook door voor de particuliere klant. Die kon al zijn verblijfsvergunning regulier voor bepaalde tijd via de website van de IND vernieuwen. Nu kan hij ook de volgende documenten online vernieuwen:

• regulier onbepaalde tijd (type II),
• asiel onbepaalde tijd (type IV),
• EU langdurig ingezetene (type V),
• duurzaam verblijf burgers van de Unie (type EU/EER).

De klant kan ook de vernieuwing voor zijn kind jonger dan 18 jaar online indienen.

De IND doet zijn uiterste best om de digitale formulieren gebruiksvriendelijk te maken. En het aantal aanvraagformulieren wordt zo snel mogelijk uitgebreid, zodat de klant ook voor andere verblijfsdocumenten altijd makkelijk en snel zijn aanvraag kan indienen én daarop een antwoord krijgen.

Voor nog meer snelheid en gemak gaat de IND binnen een paar maanden ook post versturen via de Berichtenbox van www.mijnoverheid.nl. Dat is een persoonlijke brievenbus, waarin u al uw digitale post van de overheid ontvangt. Dus ook het antwoord op uw aanvraag bij de IND. U kunt zich daar nu al voor aanmelden.

 

Nieuws

Asielinstroom in september 2021

- De asielinstroom is voor de negende maand op rij gestegen. In september bedroeg de totale asielin...

560 Afghaanse evacués hebben asielbesluit ontvangen

- 560 Afghaanse evacués hebben de afgelopen weken een asielbesluit gehad van de Immigratie- en Natu...

Einde project Brexit

- ​Het project Brexit kwam voor de IND ten einde op vrijdag 1 oktober. Britse burgers en hun famili...

Meer nieuws