• Home
  • Nieuws
  • Refugee Buddy App nu ook toegankelijk voor iPhone-gebruikers

Refugee Buddy App nu ook toegankelijk voor iPhone-gebruikers

De Refugee Buddy App is een app van het Rode Kruis. Aanvankelijk was deze asiel-app via Google Play enkel toegankelijk voor gebruikers van een Android-telefoon.


​Sinds vorige week is de app ook als mobiele website te gebruiken voor iPhone-gebruikers. Dat kan via www.refugeebuddy.nl.

De Refugee Buddy App is een app van het Rode Kruis. Aanvankelijk was deze
asiel-app via Google Play enkel toegankelijk voor gebruikers van een Android-telefoon. Sinds vorige week is de app ook als mobiele website te gebruiken voor iPhone-gebruikers. Dat kan via www.refugeebuddy.nl.

De Refugee Buddy App is ongeveer een jaar geleden ontwikkeld door het Rode Kruis. Daarbij is samengewerkt met Vluchtelingenwerk, GGD, IND, COA en het ministerie van Veiligheid en Justitie. De Refugee Buddy App brengt nieuws en bevat actuele informatie over het aanvragen van asiel, taallessen en onderwijs. Daarnaast bevat de app informatie over mensen en organisaties in Nederland die een asielzoeker wegwijs kunnen maken. Maar ook staan er tips in over eerste hulp, gezondheid en over wonen en veiligheid. De app en de mobiele website zijn beschikbaar in het Engels, Arabisch en Tigrinya.

Nieuws

Tijdelijke versoepeling mvv-vereiste vanwege COVID-19

- ​De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid versoepelt tijdelijk voor enkele specifieke groep...

IND-Pilot in Zuid-Limburg is succesvol

- ​De in januari 2020 gestarte pilot van het Expat Centre Maastricht Region, de Gemeente Maastricht...

De Nieuwsbrief Zakelijk van 6 april 2021 staat nu online

- ​De nieuwste Nieuwsbrief Zakelijk staat klaar voor erkend referenten van arbeidgerelateerde doele...

Meer nieuws