We werken op dit moment aan onze website. Daarom zijn Mijn IND, Portaal Zakelijk, Portaal Gemeente en de online-aanvraagformulieren niet altijd beschikbaar tussen vrijdag 22 oktober 18.00 uur en maandag 25 oktober 09.30 uur.

  • Home
  • Nieuws
  • Promotiefilmpje over nieuw zoekjaar beschikbaar

Promotiefilmpje over nieuw zoekjaar beschikbaar

Het zoekjaar afgestudeerden en de regeling hoogopgeleiden zijn sinds 1 maart 2016 samengevoegd tot één verbeterde regeling. IND en EP-Nuffic hebben een filmpje gelanceerd over de mogelijkheden die dit nieuwe ‘zoekjaar hoogopgeleiden’ biedt.

​Het vernieuwde 'zoekjaar hoogopgeleiden' biedt the best of two worlds voor internationale studenten, onderzoekers en bedrijven. Internationaal talent krijgt meer mogelijkheden om hier een baan te vinden, terwijl Nederland gemakkelijker internationale studenten en onderzoekers aan zich kan binden.

Doel promotiefilmpje 

In samenwerking met de IND heeft EP-Nuffic een filmpje gemaakt om het zoekjaar te promoten. Hoger onderwijsinstellingen kunnen het filmpje inzetten bij (voorlichtings-)evenementen. Behalve voor internationaal talent zelf, is het zoekjaar ook interessant voor werkgevers. Zij kunnen zich gedurende dit jaar oriënteren op het aannemen van internationaal talent en bovendien gebruik maken van het zogeheten 'verlaagd salariscriterium'.

Wilt u als onderwijsinstelling uw internationale studenten informeren over de regeling 'zoekjaar hoogopgeleiden'. Wilt u als bedrijf graag internationaal talent aannemen? Of ben je zo'n talent en wil je na je afstuderen of onderzoek in Nederland aan de slag? Bekijk dan dit promotiefilmpje over het zoekjaar.
Vragen over het filmpje? Neemt u dan contact op met EP-Nuffic: mobstacles@epnuffic.nl

Aanvraag indienen?

De IND behandelt de aanvraag voor de verblijfsvergunning 'zoekjaar hoogopgeleiden'. Meer informatie over de regeling 'zoekjaar hoogopgeleiden' vindt u op de website van de IND of via https://www.hollandalumni.nl/careerinholland.nl.

Nieuws

Asielinstroom in september 2021

- De asielinstroom is voor de negende maand op rij gestegen. In september bedroeg de totale asielin...

560 Afghaanse evacués hebben asielbesluit ontvangen

- 560 Afghaanse evacués hebben de afgelopen weken een asielbesluit gehad van de Immigratie- en Natu...

Einde project Brexit

- ​Het project Brexit kwam voor de IND ten einde op vrijdag 1 oktober. Britse burgers en hun famili...

Meer nieuws