• Home
  • Nieuws
  • Promotiefilmpje over nieuw zoekjaar beschikbaar

Promotiefilmpje over nieuw zoekjaar beschikbaar

Het zoekjaar afgestudeerden en de regeling hoogopgeleiden zijn sinds 1 maart 2016 samengevoegd tot één verbeterde regeling. IND en EP-Nuffic hebben een filmpje gelanceerd over de mogelijkheden die dit nieuwe ‘zoekjaar hoogopgeleiden’ biedt.

​Het vernieuwde 'zoekjaar hoogopgeleiden' biedt the best of two worlds voor internationale studenten, onderzoekers en bedrijven. Internationaal talent krijgt meer mogelijkheden om hier een baan te vinden, terwijl Nederland gemakkelijker internationale studenten en onderzoekers aan zich kan binden.

Doel promotiefilmpje 

In samenwerking met de IND heeft EP-Nuffic een filmpje gemaakt om het zoekjaar te promoten. Hoger onderwijsinstellingen kunnen het filmpje inzetten bij (voorlichtings-)evenementen. Behalve voor internationaal talent zelf, is het zoekjaar ook interessant voor werkgevers. Zij kunnen zich gedurende dit jaar oriënteren op het aannemen van internationaal talent en bovendien gebruik maken van het zogeheten 'verlaagd salariscriterium'.

Wilt u als onderwijsinstelling uw internationale studenten informeren over de regeling 'zoekjaar hoogopgeleiden'. Wilt u als bedrijf graag internationaal talent aannemen? Of ben je zo'n talent en wil je na je afstuderen of onderzoek in Nederland aan de slag? Bekijk dan dit promotiefilmpje over het zoekjaar.
Vragen over het filmpje? Neemt u dan contact op met EP-Nuffic: mobstacles@epnuffic.nl

Aanvraag indienen?

De IND behandelt de aanvraag voor de verblijfsvergunning 'zoekjaar hoogopgeleiden'. Meer informatie over de regeling 'zoekjaar hoogopgeleiden' vindt u op de website van de IND of via https://www.hollandalumni.nl/careerinholland.nl.

Nieuws

Tijdelijke versoepeling mvv-vereiste vanwege COVID-19

- ​De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid versoepelt tijdelijk voor enkele specifieke groep...

IND-Pilot in Zuid-Limburg is succesvol

- ​De in januari 2020 gestarte pilot van het Expat Centre Maastricht Region, de Gemeente Maastricht...

De Nieuwsbrief Zakelijk van 6 april 2021 staat nu online

- ​De nieuwste Nieuwsbrief Zakelijk staat klaar voor erkend referenten van arbeidgerelateerde doele...

Meer nieuws