We werken op dit moment aan onze website. Daarom zijn Mijn IND, Portaal Zakelijk, Portaal Gemeente en de online-aanvraagformulieren niet altijd beschikbaar tussen vrijdag 22 oktober 18.00 uur en maandag 25 oktober 09.30 uur.

  • Home
  • Nieuws
  • Landelijke open dag asielzoekerscentra op 24 september

Landelijke open dag asielzoekerscentra op 24 september

Op zaterdag 24 september van 12.00 – 16.00 uur is er een landelijke Open azc dag. Ruim 70 asielzoekerscentra openen hun deuren voor het Nederlands publiek om een indruk te krijgen van het wonen en werken op een azc.

De landelijke Open azc dag is een initiatief van het COA en VluchtelingenWerk Nederland. De eerste landelijke open dag vorig jaar trok ruim 15.000 bezoekers in 38 centra.

Kennismaken

Overal worden omwonenden en andere belangstellenden uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners. Ontmoeting staat centraal. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Daarnaast vertellen organisaties die werkzaam zijn op een azc meer over hun werkzaamheden in de asielprocedure; het opvangen en begeleiden van (ex) asielzoekers. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V).

IND op vijf locaties

De IND is op een vijftal locaties present met een stand en informatiemateriaal.
Dit zijn:
1.Ter Apel
2.Doetinchem
3.Katwijk
4.Gilze en Rijen
5.Utrecht
 

Website

Op de website www.openazc.nl vindt u meer over de landelijke Open azc dag. Hier leest u onder meer welke locaties geopend zijn en wat het lokale programma is.

poster open azc

Nieuws

Asielinstroom in september 2021

- De asielinstroom is voor de negende maand op rij gestegen. In september bedroeg de totale asielin...

560 Afghaanse evacués hebben asielbesluit ontvangen

- 560 Afghaanse evacués hebben de afgelopen weken een asielbesluit gehad van de Immigratie- en Natu...

Einde project Brexit

- ​Het project Brexit kwam voor de IND ten einde op vrijdag 1 oktober. Britse burgers en hun famili...

Meer nieuws