• Home
  • Nieuws
  • Informatiebrief Brexit mogelijk verkeerd bezorgd

Informatiebrief Brexit mogelijk verkeerd bezorgd

Een algemene informatiebrief van de IND over Brexit van 30 januari 2020 is mogelijk op een verkeerd adres bezorgd. Door een vergissing is de huisnummertoevoeging weggevallen. Hierdoor is een onbekend aantal brieven op een verkeerd postadres bezorgd.

Omdat persoonsgegevens (naam, adres en woonplaats) mogelijk terecht zijn gekomen bij onjuiste ontvangers, heeft de IND dit op 6 februari 2020 doorgegeven aan de Autoriteit Persoonsgegevens. In de informatiebrief stond dat de IND in de loop van 2020 alle Britten in Nederland een persoonlijke uitnodiging stuurt voor het aanvragen van een verblijfsvergunning. Die is nodig na de overgangsperiode voor Britten, die tot en met 31 december 2020 duurt. In de tussentijd verandert hun situatie niet.

Herstelbrief
De IND heeft de betrokken mensen een bericht gestuurd om melding te maken van de fout. Deze herstelbrieven zijn in het afgelopen weekend bezorgd. Wij krijgen signalen dat mensen mogelijk een herstelbrief hebben ontvangen die voor een andere persoon was bestemd. Ook dit is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De IND onderzoekt wat er precies is misgegaan. Britten die een verkeerde brief hebben ontvangen, hoeven zelf niets te doen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Brexit op www.ind.nl/brexit. Of bel de Brexitinfolijn via 088 04 30410 (maandag tot en met vrijdag, 9.00 tot 17.00 uur).

Nieuws

Asielinstroom in februari 2020

- ​In februari bedroeg de totale asielinstroom (het totaal van eerste en herhaalde asielaanvragen e...

Zeer beperkte dienstverlening bij IND-loketten

- ​Het kabinet heeft aangekondigd dat de coronamaatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 ap...

Noodonderdak vreemdelingen in Groningen

- ​De tijdelijke noodonderdaklocatie voor vreemdelingen komt in de Willem Lodewijk van Nassaukazern...

Meer nieuws