We werken op dit moment aan onze website. Daarom zijn Mijn IND, Portaal Zakelijk, Portaal Gemeente en de online-aanvraagformulieren niet altijd beschikbaar tussen vrijdag 22 oktober 18.00 uur en maandag 25 oktober 09.30 uur.

  • Home
  • Nieuws
  • Ik Ben Miran: alles wat kinderen over asielzoekers willen weten

Ik Ben Miran: alles wat kinderen over asielzoekers willen weten

Dinsdagochtend, 13 september 2016, is in Breda het kinderboek Ik Ben Miran gelanceerd. Deze bundel vertelt de verhalen van kinderen die wonen op asielzoekerscentra, en geeft uitleg over wat vluchtelingen nou eigenlijk zijn.


Staatssecretaris Dijkhoff nam het eerste exemplaar in ontvangst.

'Dit boek vertelt je alles wat je maar wilt weten over asielzoekers', zei staatssecretaris Dijkhoff op de feestelijke boekpresentatie van Ik Ben Miran. Dijkhoff nam daar het eerste exemplaar van het boekje in ontvangst, en beantwoordde vervolgens een reeks pittige vragen van de leerlingen van groep 7 van basisschool Laurentius in Breda. 'Vindt u dat asielzoekers goed worden behandeld in Nederland?' 'Is het lastig om mensen terug te sturen?'
Dijkhoff

In het kinderboek 'Ik Ben Miran' krijgt de lezer een rondleiding over het asielzoekerscentrum waar het jongetje Miran woont. Hij is asielzoekerskind en vertelt wat dat betekent. Ook stelt hij de lezer voor aan zijn vriendjes op het azc, die elk hun eigen verhaal vertellen.

 

Het boek is geschreven door Anne-Marieke Samson, en werd geïllustreerd door Suus van den Akker. Zij bezochten voor dit boek Nederlandse asielzoekerscentra en interviewden kinderen over wat het betekent om asielzoekerskind te zijn. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Ploegsma, en is een initiatief van IND, COA en DT&V. Het boek is nu te koop in de boekhandel. Kinderen t/m 12 jaar kunnen een exemplaar winnen door mee te doen met de tekenwedstrijd die hieraan gekoppeld is.​
Annemarieke

 

Nieuws

Asielinstroom in september 2021

- De asielinstroom is voor de negende maand op rij gestegen. In september bedroeg de totale asielin...

560 Afghaanse evacués hebben asielbesluit ontvangen

- 560 Afghaanse evacués hebben de afgelopen weken een asielbesluit gehad van de Immigratie- en Natu...

Einde project Brexit

- ​Het project Brexit kwam voor de IND ten einde op vrijdag 1 oktober. Britse burgers en hun famili...

Meer nieuws