• Home
  • Nieuws
  • EASO-experts IND en COA in het zonnetje gezet

EASO-experts IND en COA in het zonnetje gezet

​Bijna zestig medewerkers van de IND en het COA stonden donderdag in de schijnwerpers in het Huis van Europa in Den Haag. Zij ontvingen een certificaat, een cadeaubon en een fotoboek als waardering voor hun inzet als expert bij de European Asylum Support Office (EASO) in Griekenland en Italië.

Woorden van dank en waardering kwamen van diverse kanten. Renger Visser, directeur Asiel en Bescherming, en Mirjam Schuit, unitmanager Staf, hielden gezamenlijk een toespraak namens de IND en het COA. Patricia van de Peer, hoofd Department Asylum Support, was vanuit het hoofdkantoor op Malta naar Nederland afgereisd om de experts toe te spreken namens EASO.

Persoonlijke noot
Een heel persoonlijke toespraak kwam van Joël Schoneveld, voormalig operationeel manager van de afdeling Hervestigingszaken, die verantwoordelijk was voor het aannemen van de experts en de uitzending naar het buitenland.


Dank en respect
Nanette van Schelven, waarnemend HIND, en Jan-Kees Goet, directeur-generaal Vreemdelingenzaken, spraken eveneens hun dank en respect uit voor de experts én hun achterblijvende thuisfront. Zij sloten zich aan bij de woorden van Joël: "De experts verrichten hun taak in moeilijke werk- en verblijfsomstandigheden en zijn daarbij getuige van menselijke tragedies."

Ervaringen delen
Een aantal experts hield een presentatie over hun verblijf in en op het Griekse Thessaloniki en Chios en het Italiaanse eiland Lampedusa. Daarna deelden de aanwezigen hun ervaringen naar aanleiding van vragen van dagvoorzitter Bahram Sadeghi. Na het officiële gedeelte vond de individuele uitwisseling plaats tijdens de borrel, bij muziek van saxofonist Nader Issa, voormalig vluchteling uit Syrië.Delen

   

Nieuws

Uitstel Brexit: geen gevolgen voor verblijfsrecht VK-onderdanen in Nederland

- In de periode van uitstel Brexit behouden VK onderdanen en hun familieleden in Nederland hun rech...

IND stuurt aan VK-onderdanen in Nederland een tijdelijke verblijfsvergunning die nodig is bij een no-deal Brexit

- ​Ook al is de verwachting dat de Brexit datum wordt uitgesteld, toch is de IND gestart met de ver...

‘Mensenwerk’ IND centraal tijdens jubileumcongres

- ​"Met ons werk kunnen we het verschil maken." Dat zei hoofddirecteur IND Aly van Berckel donderda...

Meer nieuws