We werken op dit moment aan onze website. Daarom zijn Mijn IND, Portaal Zakelijk, Portaal Gemeente en de online-aanvraagformulieren niet altijd beschikbaar tussen vrijdag 22 oktober 18.00 uur en maandag 25 oktober 09.30 uur.

  • Home
  • Nieuws
  • De nieuwe VreemdelingenVisie staat voor u klaar

De nieuwe VreemdelingenVisie staat voor u klaar

​De nieuwe editie van VreemdelingenVisie staat online.

​In dit nummer leest u onder meer:

cover_VreemdelingenVisie_vrouw_met_kind.jpg

Inspelen op onvoorspelbare asielinstroom en -uitstroom
Het COA besloot in maart om elf locaties te sluiten. En constateerde na de zomer dat het toch weer 5.000 plaatsen extra nodig had. Is de bezetting van opvanglocaties te voorspellen? Volgens Huub Wilbrink, strategisch capaciteitsmanager van het COA, is dat knap lastig.

'Deze vergrijpen hebben een grote impact op burgers'
Een meldkamer vol monitoren en 150 politiemedewerkers die verspreid over het land optrekken tegen mobiel banditisme: van 14 tot en met 16 november vond de actie Trivium plaats. Het doel: rondtrekkende internationale dadergroepen traceren en aanhouden. VreemdelingenVisie keek een dagje mee in de meldkamer.

Sinterklaas op het azc
Het Wolkentheater organiseerde op twintig azc's een groot Sinterklaasfeest, waarbij kinderen uit de azc's meespeelden als hulppiet. Sinterklaas nam de tijd voor dansoptredens, kleurplaten en liedjes. Tot slot kregen alle kinderen een cadeau en mochten ze met Sint op de foto. VreemdelingenVisie vierde het feest mee op azc Overloon.

Leg mij nou eens uit… wie controleert het werk van de IND?
Hoe kan het dat iemand al tien jaar in een procedure verkeert? En is er wel iemand die het werk van de IND controleert? Linda Hoefnagels is adviseur bij de beleidsafdeling van de IND en legt uit welke waarborgen de Nederlandse asielprocedure kent.

Mijn werkplek: 'De gynaecologen kennen mij inmiddels'
Vrijwilliger Truus Bulten-Wiltink begeleidt zwangere vrouwen in azc Winterswijk. Honderden asielzoekerbaby's zag ze geboren worden. "Het moeilijkste van dit werk is als er iets misgaat met de baby."

Hoe is het? Blij terug in Somalië
Na jaren illegaal in Nederland en te leven van de criminaliteit, keerde Hassan Haashi afgelopen september terug naar Somalië. Terugkeerorganisaties halen opgelucht adem. Temeer omdat Hassan blij is met zijn stap en weer perspectief heeft in zijn leven.

 

 

 

 

Nieuws

Asielinstroom in september 2021

- De asielinstroom is voor de negende maand op rij gestegen. In september bedroeg de totale asielin...

560 Afghaanse evacués hebben asielbesluit ontvangen

- 560 Afghaanse evacués hebben de afgelopen weken een asielbesluit gehad van de Immigratie- en Natu...

Einde project Brexit

- ​Het project Brexit kwam voor de IND ten einde op vrijdag 1 oktober. Britse burgers en hun famili...

Meer nieuws