We werken op dit moment aan onze website. Daarom zijn Mijn IND, Portaal Zakelijk, Portaal Gemeente en de online-aanvraagformulieren niet altijd beschikbaar tussen vrijdag 22 oktober 18.00 uur en maandag 25 oktober 09.30 uur.

  • Home
  • Nieuws
  • De nieuwe VreemdelingenVisie staat voor je klaar!

De nieuwe VreemdelingenVisie staat voor je klaar!

​De nieuwe editie van VreemdelingenVisie staat online. In dit nummer lees je onder meer:

​Hoofddirecteur verlaat IND: 'Ik ben een groot voorstander van ruimte voor de uitvoering'

Drie jaar stond ze aan het hoofd van de IND. Drie jaar, waarin hoofddirecteur Aly van Berckel het hoofd wist te bieden aan de uitvoering van het Kinderpardon, de Brexit, de afschaffing van de discretionaire bevoegdheid en tal van andere zaken. Nu neemt ze afscheid.

Corona: quarantaine en isolatie in het azc

Thea Bosma van der Molen (63) is locatiemanager van azc Assen. In oktober 2020 waren er 75 bewoners tegelijkertijd met het coronavirus besmet. Hoe hield zij de situatie in een gebouw met duizend mensen veilig voor bewoners en medewerkers? 

Eerst de straf, dan het vertrek

Criminele vreemdelingen zonder verblijfsrecht hebben prioriteit in het terugkeerbeleid. Ondanks de reisbeperkingen is het ook in 2020 gelukt het merendeel aansluitend aan hun straf uit te zetten. Hoe gaat dat in zijn werk?

Mijn werkplek: 'Dit werk laat je nadenken over migratie'

Rutger werkt sinds anderhalf jaar bij de Koninklijke Marechaussee (KMar). Als algemeen opsporingsambtenaar komt hij veel bij de ferryterminal in Hoek van Holland waar hij vreemdelingen ziet die pogen de oversteek te maken. "Het zijn echt niet alleen maar gelukszoekers met dure merkkleding."

Landenrapporten IND voortaan openbaar

Om een afgewogen beslissing op een asielaanvraag te kunnen nemen, beschikken medewerkers van de IND over uitgebreide landeninformatie. Deze landeninformatie is gebundeld in verschillende bronnen. Vanaf 18 februari zijn landenrapporten voortaan voor iedereen toegankelijk via de website van de IND.

Hoe is het? Een lichtpunt in de week

Kim van der Zijde (35), theatervormgever van beroep, is vrijwilliger bij de Vrolijkheid in azc Utrecht. Al ruim drie jaar runt ze met zes collega's 'De Kinderclub' in het azc. Haar wekelijkse uitdaging? Ieder kind die extra aandacht geven die het verdient.

Nieuws

Asielinstroom in september 2021

- De asielinstroom is voor de negende maand op rij gestegen. In september bedroeg de totale asielin...

560 Afghaanse evacués hebben asielbesluit ontvangen

- 560 Afghaanse evacués hebben de afgelopen weken een asielbesluit gehad van de Immigratie- en Natu...

Einde project Brexit

- ​Het project Brexit kwam voor de IND ten einde op vrijdag 1 oktober. Britse burgers en hun famili...

Meer nieuws