We werken op dit moment aan onze website. Daarom zijn Mijn IND, Portaal Zakelijk, Portaal Gemeente en de online-aanvraagformulieren niet altijd beschikbaar tussen vrijdag 22 oktober 18.00 uur en maandag 25 oktober 09.30 uur.

  • Home
  • Nieuws
  • Britten met document voor EU duurzaam nu aan de beurt om verblijf na Brexit te regelen

Britten met document voor EU duurzaam nu aan de beurt om verblijf na Brexit te regelen

De IND nodigt sinds vorige week ook Britten met een verblijfsdocument voor duurzaam verblijf uit om hun verblijf in Nederland na Brexit te regelen.

​Het gaat om Britten en hun familieleden die in Nederland wonen met een verblijfsdocument en hier al 5 jaar of langer mogen wonen op basis van EU-regels.

Door Brexit is het verblijfsdocument voor duurzaam verblijf als EU-burger voor Britten niet meer geldig. Zij kunnen door het Terugtrekkingsakkoord tijdens de overgangsperiode tot 31 december 2020 in Nederland blijven wonen. Als zij ook na 31 december 2020 in Nederland willen wonen, hebben zij een nieuw verblijfsdocument nodig. Om hen hierbij te helpen, stuurt de IND sinds vorige week brieven waarin zij worden uitgenodigd om hun oude verblijfsdocument om te wisselen voor een nieuwe. Deze omwisseling is gratis.

Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de EU verlaten. Sinds dat moment is de IND gestart met het uitnodigen van alle geregistreerde Britten in Nederland om hun verblijf na Brexit te regelen. Dit gebeurt in stappen, verspreid over de overgangsperiode en erna tot 1 juli 2021. Hierdoor kan de IND elke aanvraag zorgvuldig en tijdig afhandelen.

Nieuws

Asielinstroom in september 2021

- De asielinstroom is voor de negende maand op rij gestegen. In september bedroeg de totale asielin...

560 Afghaanse evacués hebben asielbesluit ontvangen

- 560 Afghaanse evacués hebben de afgelopen weken een asielbesluit gehad van de Immigratie- en Natu...

Einde project Brexit

- ​Het project Brexit kwam voor de IND ten einde op vrijdag 1 oktober. Britse burgers en hun famili...

Meer nieuws