• Home
  • Nieuws
  • Britten met document voor EU duurzaam nu aan de beurt om verblijf na Brexit te regelen

Britten met document voor EU duurzaam nu aan de beurt om verblijf na Brexit te regelen

De IND nodigt sinds vorige week ook Britten met een verblijfsdocument voor duurzaam verblijf uit om hun verblijf in Nederland na Brexit te regelen.

​Het gaat om Britten en hun familieleden die in Nederland wonen met een verblijfsdocument en hier al 5 jaar of langer mogen wonen op basis van EU-regels.

Door Brexit is het verblijfsdocument voor duurzaam verblijf als EU-burger voor Britten niet meer geldig. Zij kunnen door het Terugtrekkingsakkoord tijdens de overgangsperiode tot 31 december 2020 in Nederland blijven wonen. Als zij ook na 31 december 2020 in Nederland willen wonen, hebben zij een nieuw verblijfsdocument nodig. Om hen hierbij te helpen, stuurt de IND sinds vorige week brieven waarin zij worden uitgenodigd om hun oude verblijfsdocument om te wisselen voor een nieuwe. Deze omwisseling is gratis.

Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de EU verlaten. Sinds dat moment is de IND gestart met het uitnodigen van alle geregistreerde Britten in Nederland om hun verblijf na Brexit te regelen. Dit gebeurt in stappen, verspreid over de overgangsperiode en erna tot 1 juli 2021. Hierdoor kan de IND elke aanvraag zorgvuldig en tijdig afhandelen.

Nieuws

Asielinstroom in juni 2020

- ​De situatie rondom Corona en de daaraan gekoppelde maatregelen om verdere verspreiding van het c...

Extra uitleg over doorlooptijden asielprocedure

- De Taskforce Dwangsommen wil de achterstand bij de behandeling van asielaanvragen door de IND zo ...

Inkomenseis internationale studenten tijdelijk versoepeld

- ​Door de coronacrisis kunnen internationale studenten moeilijker voldoen aan de inkomenseis voor ...

Meer nieuws