• Home
  • Nieuws
  • ‘Mensenwerk’ IND centraal tijdens jubileumcongres

‘Mensenwerk’ IND centraal tijdens jubileumcongres

"Met ons werk kunnen we het verschil maken." Dat zei hoofddirecteur IND Aly van Berckel donderdag 17 oktober tijdens het IND25Congres in het Migratie Museum in Den Haag. Het congres, ter ere van het 25-jarig bestaan van de IND, trok een veelzijdig publiek van onder meer wetenschappers, partnerorganisaties, ngo's én veel (voormalige) IND'ers.

​Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol sprak over de rol van de IND voor vreemdelingen die naar Nederland komen, op de vlucht voor geweld of op zoek naar een betere toekomst. "Aan de IND de vaak complexe taak te beslissen of iemand een verblijfsvergunning krijgt of niet. De afgelopen vijf jaar zien we dat jaar na jaar steeds meer kennismigranten Nederland weten te vinden. Door hun aanvragen vlot en zorgvuldig te behandelen helpt de IND de Nederlandse economie." Volgens Aly van Berckel draait het bij de IND altijd om mensenwerk: "Werk dat soms lastig is, soms knelt en schuurt. We krijgen weleens kritiek, maar we weten waar we het voor doen."

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol

Het verschil maken
Tijdens de conferentie blikten diverse sprekers terug op de geschiedenis van de IND en het vreemdelingenbeleid, maar werd er ook naar de toekomst gekeken. Daarna was het tijd voor de afsluiting. Aly van Berckel: "Vandaag stonden we stil bij onze geschiedenis. Bij 25 jaar uitvoering van het vreemdelingenbeleid. Werk dat soms lastig is, maar ook werk waarin je het verschil kunt maken. Waar je recht kunt doen aan wat er van ons wordt gevraagd, waar je ook werkt in de vreemdelingenketen."

'De IND binnenstebuiten'
In het Migratie Museum was voor het eerst de tentoonstelling 'De IND binnenstebuiten' te zien. Deze tentoonstelling, die bedoeld is voor publiek van buiten de IND, biedt een inkijkje in het werk van de IND in de afgelopen jaren en geeft een gezicht aan mensen die met de IND te maken krijgen. De tentoonstelling is te zien van 31 december 2019 tot en met 23 januari 2020 in het Atrium van het Haagse stadhuis. Kom kijken!

Delen

   

Nieuws

Uitstel Brexit: geen gevolgen voor verblijfsrecht VK-onderdanen in Nederland

- In de periode van uitstel Brexit behouden VK onderdanen en hun familieleden in Nederland hun rech...

IND stuurt aan VK-onderdanen in Nederland een tijdelijke verblijfsvergunning die nodig is bij een no-deal Brexit

- ​Ook al is de verwachting dat de Brexit datum wordt uitgesteld, toch is de IND gestart met de ver...

‘Mensenwerk’ IND centraal tijdens jubileumcongres

- ​"Met ons werk kunnen we het verschil maken." Dat zei hoofddirecteur IND Aly van Berckel donderda...

Meer nieuws