• Home
  • Nieuws
  • IND-loketten vanwege drukte ook op zaterdagen in januari open

IND-loketten vanwege drukte ook op zaterdagen in januari open

​Het is momenteel erg druk bij de IND-loketten. Dit betekent dat mensen soms lang moeten wachten op hun afspraak als zij bijvoorbeeld een verblijfsdocument willen ophalen of biometrie willen laten afnemen. Om de wachttijden terug te dringen, zijn de IND-loketten in januari ook op zaterdagen geopend.

Met de openstelling op zaterdag wil de IND een forse inhaalslag maken bij het uitreiken van documenten en andere taken die aan het loket worden verricht. De drukte bij de loketten wordt onder meer veroorzaakt doordat de IND een piek aan aanvragen aan het verwerken is. Veel mensen tegelijk willen nu biometrie afnemen of hun document ophalen. Ook speelt mee dat wij ons houden aan de coronamaatregelen. We doen ons best om zoveel afspraken in te plannen als mogelijk is met 1,5 meter afstand. 

Telefonische bereikbaarheid verbeterd

De telefonische bereikbaarheid van de IND is de afgelopen periode fors verbeterd. In het afgelopen jaar kregen we een groot aantal extra telefoontjes te verwerken. Hierdoor liep onze telefonische bereikbaarheid terug, wat vooral in de herfst merkbaar was. Een speciaal actieplan om het aantal telefoontjes terug te dringen aan de ene kant en meer telefoontjes te verwerken aan de andere kant, verloopt succesvol. Naar verwachting is onze telefonische bereikbaarheid in januari weer helemaal terug op het gewenste niveau.Nieuws

De Nieuwsbrief Zakelijk van 19 januari 2022 staat nu online

- ​De nieuwste Nieuwsbrief Zakelijk staat klaar voor erkend referenten van arbeidgerelateerde doele...

IND Jaarcijfers 2021: Ondanks corona toch druk jaar voor IND

- De IND heeft in 2021 ruim 194.000 aanvragen ontvangen. Het gaat om mensen die in Nederland willen...

Asielinstroom in december 2021

- ​In december 2021 bedroeg de totale asielinstroom (het totaal van eerste en herhaalde asielaanvra...

Meer nieuws