• Home
  • Nieuws
  • EASO-experts IND en COA in het zonnetje gezet

EASO-experts IND en COA in het zonnetje gezet

​Bijna zestig medewerkers van de IND en het COA stonden donderdag in de schijnwerpers in het Huis van Europa in Den Haag. Zij ontvingen een certificaat, een cadeaubon en een fotoboek als waardering voor hun inzet als expert bij de European Asylum Support Office (EASO) in Griekenland en Italië.

Woorden van dank en waardering kwamen van diverse kanten. Renger Visser, directeur Asiel en Bescherming, en Mirjam Schuit, unitmanager Staf, hielden gezamenlijk een toespraak namens de IND en het COA. Patricia van de Peer, hoofd Department Asylum Support, was vanuit het hoofdkantoor op Malta naar Nederland afgereisd om de experts toe te spreken namens EASO.

Persoonlijke noot
Een heel persoonlijke toespraak kwam van Joël Schoneveld, voormalig operationeel manager van de afdeling Hervestigingszaken, die verantwoordelijk was voor het aannemen van de experts en de uitzending naar het buitenland.


Dank en respect
Nanette van Schelven, waarnemend HIND, en Jan-Kees Goet, directeur-generaal Vreemdelingenzaken, spraken eveneens hun dank en respect uit voor de experts én hun achterblijvende thuisfront. Zij sloten zich aan bij de woorden van Joël: "De experts verrichten hun taak in moeilijke werk- en verblijfsomstandigheden en zijn daarbij getuige van menselijke tragedies."

Ervaringen delen
Een aantal experts hield een presentatie over hun verblijf in en op het Griekse Thessaloniki en Chios en het Italiaanse eiland Lampedusa. Daarna deelden de aanwezigen hun ervaringen naar aanleiding van vragen van dagvoorzitter Bahram Sadeghi. Na het officiële gedeelte vond de individuele uitwisseling plaats tijdens de borrel, bij muziek van saxofonist Nader Issa, voormalig vluchteling uit Syrië.Delen

   

Nieuws

Totale asielinstroom in augustus 2.856

- ​In augustus 2018 was de totale asielinstroom (het totaal van eerste en herhaalde asielaanvragen ...

Bereikbaarheid Klant Informatie Centrum

- ​Door storing geen welkomsteksten of wachtrij informatie aan de telefoon

Totale asielinstroom in juli 2.823

- ​In juli 2018 was de totale asielinstroom (het totaal van eerste en herhaalde asielaanvragen en n...

Meer nieuws